Deca

Farbanje jaja sa decom

Farbanje jaja sa decom
Podeli dalje

Veliki Petak, idealno vreme za farbanje jaja sa decom i evo naših predloga za to.

 

 

Uskrs kao najveseliji hrišćanski praznik nešto je posebno, naročito za decu. Ovo je pravo vreme da se zabavite i još više zbližite sa njima, učeći ih da boje i šaraju jaja, praveći tako i naročitu porodičnu tradiciju.

Deca će se lepo zabaviti šarajući jaja sunđerom i akrilnom bojom. Tehnika je vrlo laka i jednostavna za korišćenje – potrebni su Vam samo komadi sunđera (za svaku boju po jedan) papir, tvrdo kuvana jaja i boja. Umočite vlažan sunđer u boju, čiji ćete višak ukloniti pritiskom na papir, pre nego što istu nanesete na jaje. Jednostavno, natapkajte sunđer po jajetu, stvarajući lepe i neobične šare. Dovoljno je jednom da im pokažete i dalje će nastaviti sami.

Još jedan način zabave i lepih šara je i bojenje sa starom četkicom za zube.
Za tu svrhu, dajte deci već obojena jaja i staru četkicu u koju ćete natapkati boju za klače različitu od one kojom je jaje ofarbano. Objasnite im da je dovoljno samo da prstima prelaze preko vrhova četkice, prskajući jaje radi šaranja. Ova metoda pravi nered, ali deca će u njoj uživati, a konačan efekat je kameno jaje.
Opremite dete lepkom – običnim i onim sa šljokicama, raznim trakama, raznobojnom vunicom, perlicama i malim dugmićima i uživajte u njihovoj mašti na delu! Ako im gde zapne, objasnite im ili pokažite šta sve sa istim mogu uraditi i na koji način ih iskoristiti za ukrašavanje. U istu svrhu, poslužiće i zrna pirinča, suvog kukuruza i graška, raznih semenki, žita i slično. Pretvorite šaranje jaja u vrhunsku porodičnu zabavu!
Jaja ukrašena akrilnim, vodenim bojama, temperama i slično nemojte jesti, već ih iskoristite za ukras ili malu porodičnu izložbu.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook