Deca

Grube reči loše za decu

Grube reči loše za decu
Podeli dalje

Pazite šta i kako izgovarate pred najmlađima jer su grube reči loše za decu.

 

Činjenicu da su grube reči loše za decu potvrđuje i najnovija multimedijalna kampanja „Words Can Be Weapons koja je nedavno pokrenuta u Kini. Naravno da svi mi tvrdimo kako nas reči ne mogu povrediti i kako smo iznad svega toga, ali zastanite na trenutak i zapitajte se: da li je baš tako?

 

Znajući da nije, šta mislite, kako deca reaguju na ružne reči upućene njima ili nekom od najbližih, kako ih procesuiraju u svojim nevinim glavicama i kakve sve to posledice može imati po njihov razvoj i odrastanje u stabilne ličnosti?

 

grube_reči_loše_za_decu_v

 

U okviru kampanje „Words Can Be Weapons“ intervjuisano je šest tinejdžera iz jednog popravnog doma. Upitani su da ispričaju kojim su ih imenima roditelji/staratelji nazivali i kako su im se obraćali. Video koji ćete pogledati je potresan, ali neophodan za sve nas da shvatimo kako reči često bole mnogo više od fizičke kazne i da je verbalno nasilje tempirana bomba koja se kod dece aktivira mnogo, mnogo kasnije i, često, na jako loš način:

 

 

Promo video je uradila agencija Ogilvy and Mather’s iz Kine, a kao razlog za više nego snažnu i upečatljivu poruku, istakli su kako je to bilo neophodno kako bismo mi odrasli zaćutali i razmislili o onome što radimo.

 

Ne dozvolite sebi da izgubite kontrolu i povredite svoje dete na takav način da će ga ožiljci i posledice ružnih reči pratiti kroz čitav život. Dobro razmislite jer su grube reči zaista loše za decu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook