Deca

Istina o deci – #HONYpriče

Istina o deci – #HONYpriče
Podeli dalje

Jeste li se ikada pitali kakva je istina o deci, šta znači imati ih i da li je sve tako bajkovito i sjajno, kao što se predstavlja?


Ne, naravno da roditeljstvo nije baš kao u pesmi i to znamo, a znate li koja je jedna od najčešćih briga koje roditelje muče i činjenica koja ih obori s nogu? Priča ovog tate u ovonedeljnoj #HONYpriče inspiraciji će vam objasniti i, mnoge od vas, duboko dotaći.

O deci sam uvek mislio da su, na neki način, jednostavna. Znao sam da će imati dete biti izazov, ali sam potcenio koliko njihove emocije mogu biti komplikovane. Mislio sam da ću imati više uticaja na raspoloženje svog deteta. Zamišljao sam da ću biti u stanju da ga učinim srećnim kad je nesrećan. Nadao sam se da ću uvek imati rešenje. Ali brzo naučite da neke nesreće nemaju brzo rešenje. I da su često deo njega samog. I da ta činjenica može biti teška za prihvatiti.

Ponekad je sve što mogu da mu pružim što više podrške i vođenja i da verujem da će naći utehu u samom sebi.

Snažna poruka u ovoj priči jasno nam stavlja do znanja da je odličan svaki onaj roditelj koji u svojm detetu prepozna individuu za sebe, a ne svoju repliku ili živi kanal za ponovno oživljavanje svojih ličnih neiskorišćenih potencijala. I, kao što pesma Roditeljstvo Halila Džubrana kaže:

Vaša deca nisu vaša deca.
Ona su sinovi i kćeri čežnje života za samim sobom.
Ona dolaze kroz vas, ali ne od vas,
I premda su s vama, ne pripadaju vama.
Dajte im ljubav, ali ne i vaše misli,
Jer oni imaju svoje vlastite.

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment