Deca

Istraži Igralište za inovacije!

Istraži Igralište za inovacije!
Podeli dalje

Dođite i pogledajte Igralište za inovacije u petak, 25. septembra 2015. godine na zapadnom platou Kombank Arene od 17 do 1 čas posle ponoći!

 

Kako prizvati duha iz boce uz pomoć hemijskih reakcija? Može li se vodom zapaliti vatra? Kako nastaje ljubav? Koliko daleko može da skoči hemijska loptica skočica? Kako vodu pretvoriti u vino? Po kom principu nas greju ronilačka odela i koje se tajne kriju u ženskoj kozmetici?

 

Projekat Igralište za inovacije organizuje BASF širom Srednje Evrope, a u Srbiji će biti realizovan uz podršku Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centra za promociju nauke Republike Srbije, povodom proslave jubileja, 150 godina od osnivanja BASF-a.

Na površini od oko 1200 kvadratnih metara biće smeštene hemijske laboratorije, virtuelne učionice za naučno-popularna predavanja, interaktivni muzej napravljen od recikliranog brodskog kontejnera, prostori za demonstraciju i izvođenje ogleda, kao i naučni šator u kome će se posetioci upoznati sa nekim od osnovnih zakona fizike.

Svečano otvaranje igrališta za inovacije biće organizovano u 11 časova, u okviru zvanične ceremonije proslave BASF-ovog jubileja.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook