Deca

Kako deca mogu zaraditi novac?

Kako deca mogu zaraditi novac?
Podeli dalje

Kako deca mogu zaraditi novac i tako sebi obezbediti ono što im u nekom trenutku treba, ali i naučiti da cene njegovu vrednost?

 

 

štednja novcaBez obzira da li je u pitanju predškolac koji želi novu igračku, ili tinejdžerka koja hoće neku novu krpicu, postoje načini na koji deca mogu zabavno zaraditi novac za svoje dečije potrebe. Inspirišući ih da “rade” za novac, naučićete ih da isti više cene.

Jedan od interesantnih i korisnih načina da zarade novac, jeste briga o kućnom ljubimcu – vašem ili komšijskom. Svakodnevna šetnja pasa, četkanje i pranje, obilazak i hranjenje preko vikenda ili dok ste/su na kratkom putu…sve su to načini koji se mogu i adekvatno nagraditi, a da detetu prija i dobije na osećaju vrednosti za svoj trud i rad.

 

Pomaganje u čuvanju dece – ako je mlađe, ili samostalno čuvanje – ako je starije, vrlo je korisno i za vaše dete i za ljude kojima isto čuva. Pored novčane nagrade, dete ovim putem uči da brine o drugima i ispunjava njihove potrebe, a ne samo svoje. Osim toga, shvatiće kako je vama bilo dok je odrastalo.

 

vredno deteKako je proleće već došlo i sve lepši dani su pred nama, tako deca mogu zaraditi i pranjem kola. Nema vozača koji ne uživa u čistim kolima, bez da mora sam da ih sređuje. Pustite dete da se raspita u komšiluku i ponudi svoje usluge – korisna prilika da počne da vlada veštinama pregovaranja i ubeđivanja, kao i zastupanja sebe na pravi način.

 

I vi sami im možete pomoći da zarade, tako što ćete napraviti dogovor da obavljaju neke zadatke koje inače ne bi ili nisu uobičajeni za njih. Mlađa deca vam mogu pomoći u zalivanju bašte, dok ona starija mogu sređivati podrum ili garažu, a takođe vam mogu pomagati u većim spremanjima kuće.

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save


Podeli dalje

21 komentara

Click here to post a comment

Facebook