Deca

Koliko znači tata

Koliko znači tata
Podeli dalje

Kad govorimo o roditeljstvu, nekako nam je u prvom planu uvek majka, ali.. Koliko znači tata i zašto je bitno da i oni imaju podjednaki pristup detetu?


Tate su za decu mešavina anđela čuvara, superheroja, učitelja i drugara. Pored toga što su očevi tu da obezbede porodici dobar i pristojan život, tate su tu da – zajedno sa mamama – podižu, neguju, čuvaju i igraju se sa decom.

Dok su deca još sasvim mala, tate su tu da pomognu mamama kad i koliko god mogu, a kasnije, kako rastu, da im sigurnost i podstaknu da istražuju svet oko sebe. Negujući zdrav, pun ljubavi i poštovanja odnos sa mamama, tate decu – naročito sinove – uče o vezama i odnosima između parova, kako da se ponašaju kao muškarci i kako da poštuju žene; dok ćerke uče o tome kakvi su muškarci, šta mogu od njih da očekuju i koje kvalitete da traže u osobi sa kojom žele da započnu vezu.

koliko_znači_tata_v

Tate su tu da nauče, saslušaju, podrže i podele sve one lepe i manje lepe trenutke sa decom i budu tu kad god zatreba, o čemu govori i ovaj video. Iako je u pitanju reklama za Oral B četkice za zube, video nosi jednu lepu, korisnu i inspirativnu priču o tome koliko znači tata:


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook