Deca

Naučite decu da vole i pomažu druge

Naučite decu da vole i pomažu druge
Podeli dalje

Želite bolji svet? Naučite decu da vole i pomažu druge i imaćete ga. Jedan od načina da to uspešno uradite može biti upravo ovaj koji nam donosi ovonedeljna #HONYpriče epizoda.

„Za Heloisu, svaka starija osoba je poput bake i deke, a ona obožava svoje. Zato sam je pitala da li bi htela proslavu svog šestog rođendana da organizuje u domu za stare. Dopala joj se ideja.

Kontaktirala sam lokalni dom za stare i sve isplanirala sa koordinatorom. Poslali smo pozivnice članovima porodica svih stanara doma. Ja sam fotograf i otišla sam ranije da snimim portrete svakog od njih. Na dan zabave, odštampala sam fotografije i donela ih kao poklon za članove porodica. Igrali smo igre i razne aktivnosti, toliko je bilo radosti. Svi su se smejali, stanari su plakali, kao i njihove porodice. I ja sam plakala.


Mislim da će Heloisa ovo iskustvo pamtiti čitavog života. Na kraju dana, drugari iz škole su nam došli kući i imali smo dobru, staru pidžama žurku.“

Naše malo nekome znači ceo svet. Pokažite deci kako da vole i pomažu druge, naučite ih samilosti, dobročinstvu i svemu onome što će od njih napraviti dobre i kvalitetne odrasle ljude. Samo tako, imaćemo bolji svet  za sve nas.

Save

Save

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook