Deca

Odbranimo decu od napasnika

Odbranimo decu od napasnika
Podeli dalje

Dužnost i obaveza svih nas je da odbranimo decu od napasnika jer za oduzet detetov život ne sme biti opravdanja i nešto konkretno se mora uraditi.


A šta tačno? Igor Jurić, otac tragično nastradale Tijane, možda ima pravi odgovor na to pitanje, zbog čega u celosti prenosimo njegovu objavu sa Facebooka:

Juče sam medijima rekao da sam od momenta kada sam ostao bez Tijane jedino želeo da to bude poslednji takav slučaj, i da nijedno dete nikada više ne preživi sličnu strahotu. Na žalost desilo se još gore zverstvo nad trogodišnjim detetom koje je teško bilo predvideti.

To ne znači da sve treba da se završi sa zaključkom kako je to ubistvo delo poremećenog uma pojedinca, i da ne razmišljamo koliko ih još ima u liku „dobrog komšije“, „uzornog kolege“..

Tragedije se ponavljaju jer se zločinci ne plaše, imaju prostor da ostvare svoje gnusne namere, a onda im srpski zatvor sa hotelskim uslovima, na kraju dođe kao nagrada. Da li smo zaboravili Darka Kostića koji je par godina robijao zbog ubistva starice, a onda izašao iz zatvora, silovao i ubio malu Ivanu Podraščić… Da li neko razmišlja o povratnicima, o činjenici „jednom zver, uvek zver“. Kada jednom dignu ruku na dete, na bilo koga i liše ga života, sledeći put već imaju „iskustvo“.

Za oduzeti život trogodišnje devojčice ne postoji uteha – ovo je poziv da ustanemo svi zajedno i zaštitimo našu decu. Zalagaću se za doživotnu robiju svih onih koji smatraju da „imaju pravo“ da nekome uzmu život. Kao roditelji i ljudi, imamo ogromnu obavezu da stanemo u odbranu naše dece i one koja će doći. Imali smo snagu za Tijanin i Marijin zakon, moramo imati snagu u insistiranju da registar pedofila bude popunjen i javan, i za ono najvažnije – da se ubistvo kazni doživotnom robijom.

Znam da će mnogi od vas reći da doživotna robija nije dovoljna i da je čak i smrtna kazna blaga za ovakve zločine i naravno da se kao otac žrtve slažem sa vama ali ovo je trenutno sa pravne strane jedino što možemo i moramo… Za početak.

Nema izgovora i nema opravdanja, pravo i obaveza svih nas je da učinimo šta možemo i zaštitimo svu našu decu, a ovo je, možda, i pravi način da se to uradi.

Save

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment