Deca

Šta je najvažnije za srećan i zdrav razvoj beba

Šta je najvažnije za srećan i zdrav razvoj beba
Podeli dalje

Pampers upitnik za roditelje sproveden u Srbiji i još 13 zemalja, otkrio šta je najvažnije za srećan i zdrav razvoj beba.

 


U istraživanju je učestvovalo više od 9.700 rodirelja iz 14 zemalja, a rezultat je da su osnovne stvari kao što su ljubav, san i igra podjednako važne za bebe i da, kada je u pitanju spavanje, jedinstvenost bebe zaista dolazi do izražaja – naročito u Srbiji!

Roditelji u Srbiji koji su odgovarali na Pampers upitnik otkrili su da shvataju značaj i spavanja i igranja za bebin razvoj, ali dok je spavanje organizovano, u igri nema pravila – 44,5% roditelja dozvoljava bebama potpunu slobodu u igri, a samo 11,7% njih igranje određuje rasporedom. Što se tiče spavanja, u većini slučajeva bebe imaju određeno vreme za spavanje (66%), ali svega 43% beba prespava celu noć. Kao najčešće razloge za buđenje u toku noći, roditelji iz Srbije naveli su glad i mokre pelene. Rešenje za bezbrižnu noć i spavanje bez buđenja, roditelji su videli u hranjenju pre spavanja i kvalitetnoj peleni.

U odnosu sa bebom, ljubav znači potpunu posvećenost mame i tate: 74% roditelja učesnika u Pampers upitniku gledaju na svoju ljubav prema bebi kao na požrtvovanost, odnosno stavljanje bebinih potreba ispred sopstvenih. Kada dođe trenutak za igru, roditelji su i tada posvećeni svojim bebama, a 69,7% njih uspeva da provede više od 90 minuta na dan u igri sa bebom. Roditelji iz Srbije, u većoj meri nego roditelji iz drugih zemalja, opisuju svoju ljubav i posvećenost bebi kao brigu o dobrom razvoju bebe u zdravo dete, dok je 78% ispitanika potvrdilo da oba roditelja pokazuju ljubav svojim bebama na isti način.

najvažnije_za_srećan_i_zdrav_razvoj_beba_v

Upitnik Ljubav, san i igra slavi jedinstvene načine na koji bebe doživljavaju stvari koje su stvarno bitne. Svaka beba je jedinstvena, ali Pampers zna da je za bebe najvažnije da dobijaju svu roditeljsku ljubav, dosta sna i slobodu za igranje i pomaže im da izvuku najbolje iz sva tri radi srećnog i zdravog razvoja.

Kada je u pitanju odgoj bebe, nije bitno šta je važno milionima ljudi – važno je ono što je bitno svakoj jedinstvenoj i posebnoj bebi.

*Podršku za pisanje ovog teksta je pružio Pampers Srbija


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook