Deca

Otvorena peta digitalna učionica u Srbiji!

Otvorena peta digitalna učionica u Srbiji!
Podeli dalje

Vest da je otvorena peta digitalna učionica u Srbiji svakako je jedna od onih koje vraćaju nadu u bolje obrazovanje dece u našoj zemlji.

 

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kompanija Samsung je u petak, 25. decembra, otvorila digitalnu učionicu u OŠ „Svetozar Marković“ Lapovu. Zahvaljujući ovoj saradnji, do sada su otvorene još četiri digitalne učionice u Srbiji – u osnovnim školama u Požarevcu i Paraćinu, kao i u Elektrotehničkoj školi „Zemun“ i Fakultetu organizacionih nauka.

Zahvaljujući Samsungu, deca u Lapovu imaće priliku da usvajaju gradivo putem najsavremenijih tehnologija i opreme, a prema rečima direktora marketinga ove kompanije, gospodina Milana Vujovića, cilj im je i bio da deci pokažu da uče pametno uz pomoć moderne tehnologije koja im u tome može mnogo pomoći.

otvorena-peta-digitalna-učionica-u-srbiji-v

 

„Veoma smo ponosni na ovaj projekat i na dosadašnje rezultate koje smo postigli. Najvažnije nam je da su reakcije nastavnika i učenika veoma pozitivne i da oni jasno osećaju poboljšanje pri pohađanju nastave i učenju.“ rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region.

 

Na koji način digitalna učionica doprinosi poboljšanju obrazovanja?

Prema istraživanjima sprovedenim u digitalnim učionicama koje koriste Samsung rešenje, najveće unapređenje u nastavi ogleda se u znatno većoj interaktivnosti učenika tokom časa, poboljšanoj saradnji među njima, kao i u boljem razumevanju gradiva. Takođe, koncentracija učenika je poboljšana za 23 odsto, dok je produktivnost nastavnika porasla za 10 odsto.

otvorena-peta-digitalna-učionica-u-srbiji-v1

 

Šta je konkretno digitalna učionica?

Kompanija Samsung investirala je oko šest miliona dinara za opremanje i renoviranje digitalne učionice u Lapovu. Učionica je opremljena sa 30 Samsung uređaja Tab A od 9.7 inča, pametnom tablom i odgovarajućim softverom. Uređaji su povezani sa centralnim serverom koji poseduje bazu svih podataka i multimedijalnih materijala za nastavu. Predviđeno je da učionicu koriste đaci svih razreda kako bi svi podjednako učestvovali u novim metodama nastave, a nastavnom osoblju će biti omogućena obuka i dodatni treninzi.

 

otvorena-peta-digitalna-učionica-u-srbiji-v2

„Nadam se da će ova pametna učionica dodatno osnažiti ulogu nastavnika i omogućiti učenicima jedno novo iskustvo učenja i interaktivniju nastavu. Posebno nam je drago što je još jedna škola iz unutrašnjosti dobila tu privilegiju da primeni nove tehnologije u svom radu“, rekla je Slavica Tomić, direktorka Osnovne škole „Svetozar Marković“ nakon otvaranja digitalne učionice.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook