Deca

Pampers – najbolje za nase bebe

Pampers – najbolje za nase bebe
Podeli dalje

Malo ko je mogao da pretpostavi da će, naizgled, jednostavan proizvod poput pelene za jednokratnu upotrebu, napraviti revoluciju i radikalno promeniti brigu i negu naših najmlađih. A za sve je zaslužan američki hemijski inženjer Victor Mils, koji je ovu pelenu napravio 50-ih godina prošlog veka – i tako je rođen Pampers.

Interesantno je da je upravo jedan muškarac zaslužan za pronalazak pelene koja je – kako bebama tako i roditeljima – donela toliko dobrog. Gospodin Victor Mils je na ideju došao tako što mu je bilo preko glave da svoje unuke presvlači koristeći metre i metre materijala, koji opet pa nisu obezbeđivali da deca budu suva i čista. Zajedno sa svojim timom u firmi Procter&Gamble Co razradio je ideju i stvorio Pampers – pelenu koja mazi i ugađa. Sve ostalo je, kako kažu, istorija.

Danas, Pampers predstavlja sinonim za sigurno i udobno bebino odrastanje, kompletnu zaštitu kože od vlage, ojeda i svih propratnih tegoba koje naše najmilije mogu snaći u najranijim trenucima života. Kod nas u Srbiji, u prodaji je već gotovo 20 godina i predstavlja izbor broj 1 za mame i njihove bebe – bar onoliko koliko sam kroz razgovore sa svojim prijateljicama-mamama ustanovila. Ono što ih dodatno čini posebnim i drugačijim u odnosu na konkurente, jeste stalna briga o bebama i rad na usavršavanju svih svojih tipova pelena, pa tako danas imamo:

–    Pampers New Baby pelene (veličine 1 i 2)
–    Pampers Active Baby pelene (veličine 3, 4, 4+, 5 i 6)
–    Pampers Active Boy and Girl pelene u obliku gaćica (veličine 4, 5 i 6)
–    Pampers Premium Care pelene (veličine 1, 2, 3, 4 i 5)
–    Pampers Baby Fresh i Sensitive vlažne maramice

Najnovija inovacija Pampers pelena svakako je indikator vlažnosti, koji se nalazi u okviru Pampers Premium Care pelena – veličine od 1 do 3. U pitanju je traka na peleni koja menja boju iz žute u plavu, a kada pelena dođe u kontakt sa tečnošću. Tako jednostavna a korisna stvarčica koja nam ukazuje na vreme za menjanje pelena i dodatno štiti bebe, što je naročito pogodno za nove roditelje, ali i nas starije po iskustvu.

Od pelena za tek rođene bebe pa sve do gaćica za odraslije mališane u prelaznom periodu navikavanja na nošu, Pampers svojim proizvodima bebama i deci obezbeđuje najbolju zaštitu njihove nežne i osetljive kože. Sve to, upotpunjeno vlažnim maramicama koje su specijalno napravljene da bebama nude osećaj čistoće i mekoće pri svakom korišćenju. Mekane i nežne, Pampers vlažne maramice u sebi sadrže posebni losion koji hidrira bebinu kožu i štiti je od iritacija. Pored toga, spas su u svim onim nepredviđenim situacijama poput umazivanja hranom, čokoladom ili sladoledom, žvrljanjem flomasterima ili iscrtavanjem pečatima i slično. Čak i za nas mame, vlažne maramice su se pokazale kao dobro instant sredstvo u uklanjanju fleka od kafe ili hrane – na poslu ili tokom ručka; zato i ne čudi što ih i same imamo uvek uz sebe.

Kao majka sa stažom dugim 13 godina, svakako sam zahvalna na ovom izumu jer mi je, tokom godina, uštedeo dosta vremena, novca, praška, oplemenjivača, struje, živaca i obezbedio koji trenutak više za odmor, predah i malo sna. I, mada je tržište danas preplavljeno najširim izborom pelena – Pampers je prosto pelena kojoj se uvek i rado vraćam jer me nikada nije izneverila. Po treći put, za samo koji dan 🙂

Ivana Ćirković

* Podršku za pisanje ovog teksta je pružio Pampers Srbija


Podeli dalje

3 komentara

Click here to post a comment

  • Nije zbog vašag teksta, ali pampers su stvarno naj naj pelene, koristila sam ih sa oba svoja deteta nakon što sam isprobala i druge, ali jedino je pampers bio dovoljno izdržljiv i pružao im zaštitu kakva im treba. Nisam imala problema sa procurivanjem niti izlivanjem kao što je slučaj sa drugim pelenama. Nema tih para za koje bih menjala, jedino nisam probala te Premium, klinci su porasli 🙂

  • Lepo,istakli ste sve prednosti ovih pelena,mene za dva meseca ocekuje druzenje sa njima po prvi put i svi mi samo Pampers preporucuju 🙂

  • A kakve su one Huggies pelene što se reklamiraju u raznim dezenima?Kakva su vam sa njima iskustva,hvala!

Facebook