Deca

Roditeljsko pismo

Roditeljsko pismo
Podeli dalje

roditeljsko pismoVeć neko vreme, u regionu kruži jedan mail koji, ma koliko se nekima činio kičast pa i nepotreban, ipak ima suštinu i poruku priče. Izdvojte nekoliko minuta i u osami pričitajte ove redove, ipak vredi.

Već neko vreme, u regionu kruži jedan mail koji, ma koliko se nekima činio kičast pa i nepotreban, ipak ima suštinu i poruku priče. Izdvojte nekoliko minuta i u osami pričitajte ove redove, ipak vredi.
 
Za vas koji imate roditelje, za vas koji ste roditelji, za vas koji ste imali roditelje, za vas koji znate one koji imaju roditelje i za vas koji poznajete nečije roditelje.

Dragi sine/kćeri
Sada još nisam ostario, a kada me budeš video takvog, budi strpljiv sa mnom i pokušaj me razumeti. Ako se uflekam za vreme ručka i ako se ne mogu sam obući, budi strpljiv. Seti se sati koje sam potrošio, dok sam te tome naučio. I ako u razgovoru ponavljam iste stvari uvek ponovo, nemoj me prekidati, već me saslušaj.

Kada si ti bio mali, morao sam ti istu priču čitati uvek ponovo, pre nego što bi utonuo u san. Ako se ne budem želeo kupati, nemojme ismevati i vređati. Seti se kako sam te morao juriti i izmišljati hiljadu razloga da bi ti ušao u kadu.

Kad opaziš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmehom na licu. Ja sam tebe naučio mnogo stvari: pravilno jesti, pravilno se obući, suočiti se sa životom.

Ako nekad u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj mi malo vremena da se prisetim i ako mi to ne pođe za rukom, nemoj se uznemiravati. Nije mi najvažnija stvar na svietu naš razgovor, već to da sam sa tobom i da me znaš slušati.

Ako ne želim jesti, nemoj me na to prisiljavati. Sam znam najbolje, kada mi je hrana potrebna, a kada ne. A kada mi umorne noge više ne dozvole da hodam, pruži mi ruku jednako kao što sam je ja pružao tebi, kada si pravio prve korake.

I ako ti jednom kažem, da više ne želim živeti, da želim umrieti – ne ljuti se na mene, jednoga dana ćeš me razumeti. Jednom ćeš spoznati da sam ti, usprkos svim učinjenim greškama, želeo samo najbolje i pokušao te pripremiti na putovanje života.

Ne tuguj, ne ljuti se i ne osećaj se bespomoćan, kada me budeš gledao pored sebe takvog. Budi pored mene i pokušaj me razumeti i pomoći mi tako kao što sam ja pomagao tebi, kada si počeo živeti.

Budi mi oslonac, pomozi mi da završim putovanje s ljubavlju i strpljivošću. Vratiću ti osmehom i neizmernom ljubavlju, koju sam oduvek čuvao za tebe.

Volim te sine/kćeri,
Tvoj tata/tvoja mama


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook