Deca

Šminka za devojčice – da ili ne?

Šminka za devojčice – da ili ne?
Podeli dalje

Da li je šminka za devojčice i koji uzrast je prikladan da one počnu sa šminkanjem?

 

Jedno od gorućih pitanja za roditelje u poslednje vreme jeste ono da li je šminka za devojčice i koji je najraniji uzrast za njih da počnu sa ulepšavanjem?

Kako sam majka dečaka, nemam ovu vrstu problema, međutim, u razgovoru sa prijateljicama i majkama ženske dece shvatila sam da i one same ovaj trend smatraju pogrešnim i neprimerenim. O čemu govorim? O tome da u prodavnicama igračaka, dečije garderobe i opreme sve češće viđamo i najrazličitije komplete šminke i pribora za ulepšavanje i to za uzrast 5+.

 

„Ma, pusti, igraju se deca, šta fali?“ reći će neko. Međutim..

 

Šta se desi kad nakon šminkanja, male devojčice požele veštačke trepavice, nokte, veće usne ili da im se malo promeni boja kose? Nema problema, tu su krede za bojenje ili Step sokići u koje se umoči kosa da dobijete najrazličitije lude boje (+ višemesečni odlasci frizeru u pokušaju da se kosa spasi). A  možda dete samo poželi da se poigra sa nekim smesama iz kupatila – pa, videla je to na televiziji ili onom YouTube kanalu za devojčice?

Mislim, kad mogu poznati to da rade sa svojim ćerkama, ko smo mi da radimo drugačije, je l da?

Šta vi mislite, da li i koliko treba čekati na šminkanje devojčica i kako ih sačuvati od raznoraznih neprikladnih trendova?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook