Deca

Svetska nedelja dojenja 2014

Svetska nedelja dojenja 2014
Podeli dalje

U više od 170 zemalja u svetu obeležava se Svetska nedelja dojenja, u znak podrške i promocije dojenja kao najzdravijeg načina ishrane beba.

 


Obeležavanjem Svetske nedelje dojenja koja počinje danas, šalje se poruka i podiže svest o značaju dojenja za rast i razvoj naših najmlađih, a pruža se i podrška svim majkama koje su prepoznale važnost i izabrale ovaj način ishrane za svoju decu.

Svetska nedelja dojenja počela je da se obeležava 1991. godine, od strane organizacije WABA (The World Alliance for Breastfeeding Action) sa ciljem zaštite, promocije i podrške dojenja koje je tih godina počelo da doživljava svoj – da tako kažemo – sunovrat. Ranijih godina i decenija, dojenje se podrazumevalo samo po sebi, dok je ’90-tih počeo da se širi trend veštačke ishrane kao lakšeg i bržeg izbora, ali i očuvanja izgleda i čvrstine dojki.

svetska_nedelja_dojenja_2014_v

U znak globalne borbe za očuvanjem dojenja kao najprirodnijeg i najzdravijeg načina ishrane mališana, mnoge poznate dame iz sveta muzike, filma i televizije na svoj način daju podršku ovom cilju.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook