Deca

Zašto su filmovi poput Wonder Woman važni

Zašto su filmovi poput Wonder Woman važni
Podeli dalje

U slučaju da se još uvek pitate zašto su filmovi poput Wonder Woman važni, naročito kada govorimo o deci, možda vam ovaj primer pomogne u davanju odgovora koji su vam potrebni.

U nedelji nakon premijere filme u bioskopima, u jednom od američkih vrtića pojavila se lista stvari koje se odnose na film Wonder Woman, a koju su deca predškolskog uzrasta radila. Ova simpatična lista došla je do ruku producenta filma uz opis da su u pitanju aktivnosti i interakcije koje su sami mališani vršili između sebe, i kako su povezane sa filmom.

Lista sadrži 11 stavki, koje u celosti prenosimo:

– U ponedeljak, dečak koji je opsednut Iron Manom, rekao mi je da je pitao roditelje da dobije novu kutiju za ručak Wonder Woman.

– Jedna devojčica je rekla „Kad porastem, želim da pričam na stotine jezika, poput Diane„.

– Ova devojčica je tražila i da joj se rođendanska zabava, prethodno dogovorena da bude u stilu Lepotice i zver, ZA TRI DANA promeni u temu Wonder Woman.

– U utorak se 7 devojčica igralo zajedno tokom odmora jer su sve htele da budu Wonder Woman, te su se dogovorile da budu Amazonke i ne svađaju se između sebe, već da se zajedno bore protiv zla.

– Tu je i jedna devojčica koja odbija da razgovra ukoliko joj se ne obratite kao da je Wonder Woman.

– Druga devojčica je ozbiljno pitala vaspitačicu ako može da svoju uniformu zameni za Wonder Woman odeću jer želi da bude spremna ako treba da spasi svet. Vaspitačica se nasmejala i rekla da je to u redu i devojčica je sledećeg dana došla obučena poput Wonder Woman i nijedno dete je nije začikavalo zbog toga.

wonder woman film
– Prave tematsku priredbu u vrtiću i pitali su vaspitačicu da svi dođu obučeni u superheroje, iako će pevati pesmu o  zekama.

– Jedno dete se naljutilo i bacilo plastični autić preko glave, a jedna devojčica je izustila „Kao u filmu!„.

– Jedan dečak je bacio omot od slatkiša na pod i 5-ogodišnja devojčica je viknula „Ne zagađuj, idiote, zato i nema muškaraca u Temysciri!„.

– U sredu, jedna devojčica je došla sa odštampanom listom svih ženskih superheroja i njihovih moći, kako bi izbegla bilo kakve muke pri odlučivanju koja da bude na odmoru.

– Pričala sam sa jednom od devojčica koje nisu videle film i sledećeg dana  mi je došla i, vrlo ozbiljno rekla, „Bili ste u pravu, Wonder Woman je mnogo bolji od Frozen„.

Neka ovo posluži kao prijateljski primer da, ako je ovaj film kompletno promenio način na koji ove devojčice i dečaci razmišljaju o sebi i o svetu za svega nedelju dana, zamislite šta sledeća generacija može postići ako im damo više filmova poput Wonder Woman.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment