Deca

Nošenje beba – metoda koja dobija zeleno svetlo

Nošenje beba – metoda koja dobija zeleno svetlo
Podeli dalje

Nošenje beba koje je nekada smatrano za jedan od najvećih roditeljskih grehova, danas doživljava svoj preobražaj i predstavlja odličan način zbližavanja sa decom.

Sigurno su i vama nebrojano puta govorili „Ne, nikako dete u ruke, razmazićeš ga!„, ili „Ne nosaj ga, stradaće ti kičma!“ i slično. Nošenje beba je, još iz vremena naših mama i baka jedna od roditeljstkih tabu tema i nešto na šta se gledalo sa neodobravanjem. Međutim, to se danas menja, pojavom ergonomski ispravnih nosiljki i marama, kao i istraživanja koja potvrđuju da je nošenje beba, u stvari, idealan način za uspostavljanje kontakta između roditelja i dece. Pored toga, odabir adekvatne nosiljke osigurava pravilan rast i razvoj vrata, kičme i kukova, a možete ih koristiti i u todlerskom uzrastu.

Izvor: nosi.me

Nosiljke i marame za bebe su nešto bez čega današnji roditelji ne funkcionišu kako treba, a da smo u pravu primetićete ako samo pogledate grupe i stranice na Facebooku. Među njima ćete pronaći brojne savete za odabir baš one nosiljke i marame koja vam odgovara, kako ih postaviti, kako pravilno nositi bebu u njima, kako i zašto su tako korisne (lakši šoping, sređivanje  po kući, uspavljivanje deteta, samo su neke od ideja) i slično.

Za početak, bacite oko na stranicu Nosi me s ljubavlju i saznajte sve što ima da se sazna o ovom načinu povezivanja sa decom i brige o njima.

 

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook