Moj dom

Čišćenje kupatila bez upotrebe hemikalija

Čišćenje kupatila bez upotrebe hemikalija
Podeli dalje

Samo što ste sa čišćenjem završile proteklog vikenda, već Vam se čini da kupatilo vapi za novom turom osvežavanja. Umesto da koristite mnoštvo hemikalija, čime očistite – da, ali škodite svom zdralvju i prirodi, ovoga (i svakog sledećeg) puta, budite alternativne i upotrebite prirodne sastojke.

 

 

čisto kupatiloSamo što ste sa čišćenjem završile proteklog vikenda, već Vam se čini da kupatilo vapi za novom turom osvežavanja. Umesto da koristite mnoštvo hemikalija, čime očistite – da, ali škodite svom zdralvju i prirodi, ovoga (i svakog sledećeg) puta, budite alternativne i upotrebite prirodne sastojke.
 
Za čišćenje kade, umivaonika, wc šolje, kao i površina sa pločicama, dovoljno je da imate sodu bikarbonu – odlično sredstvo za uklanjanje mrlja i kamenca; nakon upotrebe, isperite obrađena mesta vodom i uživaćete u rezultatu.

Čak i kada su u pitanju odvodi i onaj karakteristično neprijatan miris, soda bikarbona pristiže u pomoć!
Nakon što ste (u gumenim rukavicama) očistile odvod od nakupljenih dlaka, sipajte ¾ šolje sode bikarbone, a zatim i belo destilovano sirće i zapušite rupu nekom starom krpom. Kombinacija sode i sirćeta formira jaku i efektnu penu koja će dobro pročistiti odvod; sačekajte dvadesetak minuta, a potom odvod isperite tako što ćete u njega polako sipati ključalu vodu. Ovaj postupak će napraviti završnicu Vašeg čišćenja odvoda.

Jednaka učinkovitost kao da ste koristile hemikalije, ali bez štetnih posledica po Vas i prirodu.

 
 
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook