Moj dom

Interesantne ideje za opremanje dnevne sobe

Interesantne ideje za opremanje dnevne sobe
Podeli dalje

uredjenje domaDolazak proleća i lepšeg vremena nekako navodi i da izvršimo neke promene u svom okruženju, pa i u domu. Na sajtu kanadske televizije HGTV, pronašla sam inspirativne fotografije dnevnih soba u nekoliko različitih stilova, koje mogu poslužiti kao inspiracija za preuređenje.

Dolazak proleća i lepšeg vremena nekako navodi i da izvršimo neke promene u svom okruženju, pa i u domu. Na sajtu kanadske televizije HGTV, pronašla sam inspirativne fotografije dnevnih soba u nekoliko različitih stilova, koje mogu poslužiti kao inspiracija za preuređenje.
 

#1. Azijski stil
Dočarajte duh Azije u svom dnevnom boravku tako što ćete okrečiti bar jedan zid u plavu boju i dodati orijentalne ukrase, poput Ming vazni, porcelanskih tanjira (na policama ili na zidu), nekoliko skulptura i slično. Ako ne želite ni toliko da se trošite, u pomoć mogu priteći i prekrivači za kauče orijentalnog stila i bambus u vazama.

#2. Savremen stil
Osmelite se i napravite kombinaciju industrijskih elemenata sa smelim bojama. Dašak narandžaste i bele oplemeniće i osavremeniti dnevni boravak, a iz datog primera vidite kako ni običan beton ne mora biti i izgledati tmurno siv i nepoželjan u domu.

#3. Seoski stil
Svetlo i veselo u kombinaciji sa drvetom uvek su dobitna kombinacija. Bledo žuti tonovi na zidovima deluju privlačno i pozivajuće, a u kombinaciji sa cvetnim dizajnom tepiha prave potpun ugođaj. Ovakva dnevna soba predstavlja pravu domaćinsku oazu.

#4. Igra boja
Ljubitelji jarkih boja sigurno će biti inspirisani ovom smelom dnevnom sobom, koja je miks tradicionalnih detalja sa modernim nameštajem i upečatljivom kombinacijom boja. Koliki god da vam je budžet, možete napraviti nešto slično sa vašim dnevnim boravkom – makar i dodavanjem detalja jarkih boja, upadljivim zavesama ili krečenjem.

#5. Tradicionalna funkcionalnost
Pod tradicionalnim mislim na zapadnu tradiciju, kombinovanjem krem i plave. Jednostavna, svedena, udobna i umirujuća kombinacija koja uvek deluje čisto, sređeno i porodično – onako kako svaki dom i treba da bude.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook