Trudnoća

Put do zdravog porođaja

Put do zdravog porođaja
Podeli dalje

Kako doći do zdravog porođaja i pripremiti se za sve ono što nam dolazi u tom trenutku?

 

Kako nam se često javljaju buduće mame sa ovim pitanjem, seli smo i popričali sa mamama koje znamo, malo pretražili internet i došli do nekih zaključaka. Evo o čemu se radi.

Svaka trudnoća je priča i iskustvo za sebe, kao i sam porođaj; nevezano je li vam prvi put ili ne. Ono što je ključno uraditi i pripremiti tokom trudnoće jeste:

 

Odabir odgovarajuće bolnice, babice i lekara; da li vam više odgovara manja bolnica ili klinika; da li želite prirodaan porođaj ili pod epiduralnom anestezijom – možda je neophodan carski rez? Sve su to pitanja na koja treba potražiti odgovor, konsultovati se sa lekarom i odlučiti se za opciju koja vam najviše odgovara, a koja je najbezbednija i najbolja opcija za vas i vašu bebu.

 

Redovni pregledi i testovi su važni, kako bi se pratio razvoj, otklonile sve nedoumice i eventualne tegobe i iznela jedna zdrava trudnoća.

 

Što više odmaranja i zdrave ishrane. Trudnoća nije bolest, ali nije ni za nerazmišljanje u smislu da ne povedete računa o svakodnevnim navikama i fizičkim promenama tokom trudnoće. Ne vucite teret (mislimo na odlazak na pijacu i u prodavnicu); ne preterujte sa dugim šetnjama; ne nosite neudobnu odeću i obuću; ne trujte se (uslovno rečeno) sa previše junk fooda, već jedite adekvatnu i kvalitetnu hranu i slično i minimalno se izlažite stresu.

 

Odabir i priprema stvari za porodilište – šta je to što je potrebno vama i vašoj bebi; nemojte čekati zadnji dan, već se pripremite na vreme.

 

put_do_zdravog_porođaja_v

Uživajte u svakom danu i iskoristite vreme da se posvetite sebi, kako biste na što je moguće bolji i kvalitetniji način pripremljene dočekali porođaj i dolazak prinove u porodicu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook