Trudnoća

Seks tokom trudnoće

Seks tokom trudnoće
Podeli dalje

Mnoge glasine postoje, vezane za seks tokom trudnoće. Treba li, ne treba li ? Svaka porodilja ima svoje mišljenje o toj temi i biće vrlo nego voljna da ga sa vama podeli.

Ali, mišljenja nisu ono što vama i vašoj bebi treba. Ako imate normalnu trudnoću, seks je bezbedan i za vas i za bebu. Normalnom trudnoćom smatra se ona koja sa sobom nema nikakvih rizika. U svakom slučaju, i vaš lekar može vam dati dobre savete, vezane za to pitanje.

Imajte na umu da će se vaša želja za seksom menjati, tokom perioda. Ne koristite trudnoću kao izgovor za izbegavanje seksa sa partnerom, ako drugih prepreka nema. U svakom slučaju, treba otvoreno razgovarati i sve će leći na svoje mesto. Ako pak, ne možete da imate odnose, iz medicinskih ili ličnih razloga, ne zaboravite da provodite kvalitetno vreme sa partnerom, kako bi razvili i druge načine intimnosti. Kroz dodire, maženje, poljupce, masaže…znaćete već i sami. I jedno upozorenje – ako praktikujete oralni seks, važno je da vam partner ne uduvava vazduh u vaginu. Radeći to, može doći do vazdušnog začepljenja, što može uzrokovati smrću i majke i deteta.

 

Siguran, prirodni seks, naime, ne bi trebalo da naškodi vašem detetu. Dete je zaštićeno posteljicom i, unutar nje, plodovom vodom, mišićima materice. Ni u kom slučaju, ne može doći do kontakta penisa i bebe.

Nema razloga za uskraćivanjem lepote i zadovoljstva zdravog seksualnog odnosa, ako je vaša trudnoća jaka i zdrava. Ipak, uvek pitajte vašeg doktora za savet, zbog sigurnost vas i vašeg deteta.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment