Akcije

Adidas proizvodi od recikliranih materijala

Adidas proizvodi od recikliranih materijala
Podeli dalje

Adidas proizvodi od recikliranih materijala uskorko će se naći u ponudi ovog poznatog nemačkog proizvođača sportske opreme.

 

Od 2016. godine, Adidas u svoj asortiman uvodi i proizvode napravljene od recikliranih materijala, zahvaljujući saradnji sa “Parley for the Oceans”, grupom posvećenoj podizanju svesti o zagađenosti svetskih okeana.

 

adidas_proizvodi_od_recikliranih_materijala_v

U planu je da se do početka sledeće godine kreiraju materijali od recikliranog plastičnog otpada iz okeana, koje će Adidas koristiti u izradi svojih proizvoda i na taj način doprineti projektu očuvanja životne sredine i zaštiti okeana. Zajedno, Adidas Grupa i udruženje „Parley for the Oceans“ najavili su razvoj dugoročnog programa saradnje u borbi za zaštitu životne sredine, koji će imati tri segmenta: komunikaciju i edukaciju, istraživanje i inovacije i direktnu akciju protiv zagađenja okeana.

 

-Očuvanje okeana je tema koja dira u srce ne samo mene, već sve zaposlene u Adidas Grupi – izjavio je Eric Liedtke, član izvršnog odbora adidas Grupe. – Sa partnerima “Parley for the Oceans” u velikoj meri doprinećemo zaštiti životne sredine. Napravićemo materijale od recikliranog plastičnog otpada iz okeana koje ćemo integrisati u naše proizvode.

 

adidas_proizvodi_od_recikliranih_materijala_v1

Pored toga, strategija održivog razvoja adidas Grupe jeste da stalno gleda u nove i pametnije načine da svoje proizvode učini boljim. Ova saradnja će takođe dodatno ojačati veze kompanije sa potrošačima, omogućavajući im da kroz maloprodaju učestvuju u akcijama zaštite životne sredine i budu deo rešenja. U prvoj direktnoj akciji, Adidas Grupa je odlučila da postepeno ukine upotrebu plastičnih kesa u svojim maloprodajnim objektima.

 

– Adidas je 2014. godine svoj prvi “zeleni” koncept održivog razvoja uveo u prodavnicu „HomeCourt” u Nirnbergu – izjavio je Frenk Henke, potpredsednik adidas Grupe za globalna socijalna i društveno odgovorna pitanja. -Partnerstvo sa „Parley for the Oceans“ već nas je podstaklo na preispitivanje pojedinih poslovnih odluka. Prestanak upotrebe plastičnih kesa u našim prodavnicama je najbolji primer za to i prava stvar.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook