Akcije

Promenimo način kako gledamo na žene

Promenimo način kako gledamo na žene
Podeli dalje

U toku je jedna sjajna online kampanja koja će, nadamo se, promeniti način kako gledamo na žene. Evo o čemu se radi.

 

Jedna američka firma za razvoj i izradu softwera, napravila je odličnu kampanju kojom želi da izazove javnost i podigne joj svest o tome kako gledamo na žene i na koji način ih doživljavamo. Ne samo da nismo „slabiji“ pol i nejednake u mnogim životnim i poslovnim sferama, već smo pravi superheroji – o čemu i, vrlo slilkovito, govori ovaj znak za ženski toalet.

 

promenimo_način_kako_gledamo_na_žene_v

 

#ItWasNeverADress nam pokazuje da – umesto haljine – žene nose odelo superheroja, jer to zaista i jesmo (da ne nabrajamo sad zbog čega sve – jesmo) i firma na ovaj način stavlja do znanja da su „u nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, verskim institucijama, na ulicama i u našim domovima, pronicljive žene često nepozvane, zanemarene ili prosto odbačene„.

 

Ovom kampanjom, radi se pokušaj promene svesti i pogrešnog interpretiranja žena, naročito usled činjenice da je odnos žena u IT-ju (na zapadu) 7 na prema 3 za muškarce – što je stav koji treba menjati, i ne samo u IT industriji; i ne samo na zapadu.

 

Firma koja stoji iza čitave kampanje se neće zadržati samo na ovoj simpatičnoj vizuelnoj kreaciji. U narednim nedeljama, počeće sa objavljivanjem ženskih priča na tu temu i pozivaju žene širom sveta da se pridruže kampanji i podele svoju priču o očekivanjima na prema realnosti u kojoj se, u poslovnom ili privatnom svetu, nalaze.

 

Naizgled, tako jednostavna, a efektna poruka, da li se slažete?


Podeli dalje
Tagovi

2 komentara

Click here to post a comment

Facebook