Akcije

Da li biste kupili jeftinu majicu?

Da li biste kupili jeftinu majicu?
Podeli dalje

Volimo modu, ali ne i da platimo mnogo za nju, a da li biste kupili jeftinu majicu da znate ko je i kako pravi?

 

Povodom Svetskog dana modne revolucije i povodom dve godine nakon tragičnog stradanja više od 1100 radnika u fabrici u Bangladešu, ova neprofitna organizacija napravila je gerilsku akciju podizanja svesti o tome da znamo poreklo garderobe koju kupujemo, u kakvim se uslovima proizvodi i ko je, zapravo, pravi.

 

Svi mi volimo modu, samo ne i da platimo mnogo za nju; kad vidimo sniženja, pohrlimo da kupimo baš onaj komad koji nedeljama merkamo; pohvalimo se kad god kupimo nešto dobro a po niskoj ceni. Samo.. da li je cena niska ili neko drugi previše plaća za to što mi nosimo?

 

Na jednoj od berlinskih ulica, pojavila se vending mašina koja nudi majice po bagatelnoj ceni – za samo 2 eura. Zainteresovani prolaznici zastajali su da vide o čemu se rade, pogledajte da li je do kupovine i došlo:

Akcija, kao i sama organizacija žele da podstaknu ljude na razmišljanje ko plaća stvarnu cenu svega onoga što nosimo i kupujemo; oni ne žele bojkot velikih brendova, već promenu svesti o tome ko i u kakvim uslovima radi i proizvodi sve te proizvode i, mada potrošači nisu stvorili ovaj problem, ne znači da ne treba da rade na njegovom rešavanju.

 
Hoće li ovaj video promeniti vaš način razmišljanja i odnosa prema kupovini?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook