Akcije

Cipele koje rastu sa decom

Cipele koje rastu sa decom
Podeli dalje

Konačno, ideja koja će promeniti svet: cipele koje rastu sa decom poboljšaće život mališana širom sveta.

 

Američka neprofitna organizacija osmislila je i napravila cipele koje rastu sa decom, koje mogu trajati do 5 godina! Ideja je, kako to obično biva, potekla od jednog mladog čoveka još 2007. godine, tokom njegovog volontiranja jednom sirotištu u Keniji. Gledajući decu u omaleloj i iscepanoj obući, Kenton Lee je razmišljao da li se i kako mogu napraviti cipele koje se podešavaju kako dečija noga raste.

Par godina kasnije, Kenton je u svom rodnom Ajdahu osnovao neprofitnu organizaciju Because International i bacio se na realizaciju svoje ideje o kojoj nije prestajao da razmišlja. U saradnji sa kompanijom za proizvodnju obuće, Proof of Concept, Lee i njegov tim napravili su prve cipele koje rastu sa decom – prvih 3000 pari.

cipele_koje_rastu_sa_decom_v1

U pitanju je model sandala (namenjen toplijoj klimi) izrađen od kombinacije kože i gume, podešavaju se na tri mesta, omogućavajući detetu udobnu i taman obuću. Ove cipele dolaze u dve veličine:

 

  • small: za decu od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda
  • large: za decu od petog do devetog razreda

 

Cena ove obuće zavisi od količine koja se proizvede i može iznositi od 12$ do 30$, a organizacija ih plaća isključivo od donacija i potom ih šalje širom sveta, gde god je deci potrebna.

cipele_koje_rastu_sa_decom_v
Izvor


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook