Akcije

Dan sećanja na Tošeta

Dan sećanja na Tošeta
Podeli dalje

U Beogradu se u sredu održava specijalan maraton Dan sećanja na Tošeta Proeskog i evo svih detalja.

 

U organizaciji Međunarodne Fondacije Toše Proeski od 13 – 16.10.2015. godine održava se najveći ultra maraton na Balkanu, ove godine osmi po redu, u čast Tošeta Proeskog u dužini od 1000 km. Maratonci trče put Nove Gradiške preko Beograda i Skoplja do Kruševa.

 

U sredu 14.10.2015. od 07:00 – 09:00 časova, maratonci će biti ispred Kombank Arene – mesta koje je imalo poseban značaj u Tošetovoj karijeri, gde će se družiti sa njegovim fanovima i predstavnicima makedonske nacionalne zajednice u Srbiji.

 

Izjave novinarima, pored učesnika maratona, davaće i Jovica Palaševski – Ministar savetnik u Ambasadi R.Makedonije u Beogradu i Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji.

U znak sećanja na Tošeta, istog dana od 20 časova biće organizovan i koncert, na velikoj sceni Akademije 28, na kome će učestvovati KUD ,,Makedonija“ iz Skoplja i pevačka grupa Ansambla makedonskog nacionalnog saveta u Srbiji, koja će i zvanično od te večeri nositi naziv ,,Toše Proeski.“ Pre početka koncerta biće prikazan i kratak dokumentarni film ,,Šest sati do neba“ koji prati priču o životu popularnog pevača, njegovom uspehu i tragediji. O njemu i njegovoj karijeri govore njegovi saradnici i prijatelji, među kojima i Biljana Krstić koja će prisustvovati projekciji.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook