Akcije

Doncafe Dan društveno odgovornog poslovanja

Doncafe Dan društveno odgovornog poslovanja
Podeli dalje

Kraj oktobra tradicionalno je period kada zaposleni u kompaniji Strauss Adriatic daju doprinos zajednici u kojoj posluju, obeležavanjem Dana društveno odgovornog poslovanja. Ove godine zaposleni kompanije iz Šimanovaca donacije su uručili ustanovama koje zbrinjavaju decu i stare, ali su svoj doprinos dali i lokalnoj zajednici sadnjom 55 stabala.

Donacije u zimskoj odeći, namirnicama, sredstvima za higijenu i posteljinama zaposleni kompanije Strauss Adriatic uručili su Prihvatilištu za odrasle i stara lica u Kumodraškoj, Prihvatilištu za decu na Voždovcu, Domu za decu „Jefimija“ u Kruševcu, Domu za decu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“ u Subotici i deci oboleloj od dijabetesa koja su hospitalizovana i bore se sa ovom opakom bolešću na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u Nišu.

doncafe_dan_drustveno_odgovornog_poslovanja_v

Dan društveno odgovornog poslovanja jedna je od prilika u kojoj članice više od 20 zemalja u kojima Strauss grupa posluje daju svoj doprinos lokalnoj zajednici. Mi smo ove godine nastavili sa prošlogodišnjom praksom i donacije smo usmerili na niz ustanova iz različitih delova zemlje. Pored strateškog opredeljenja da pomažemo ugroženim mališanima, ove godine smo deo donacija namenili i domovima za brigu o starim licima. Pored uručivanja neophodnih namirnica, naši zaposleni ovaj dan su proveli i u druženju sa decom, kao i starijim sugrađanima, kojima društvo i druženje predstavljaju najveću satisfakciju“, istakao je Siniša Daničić, generalni direktor kompanije Strauss Adriatic.

Pored doniranja i druženja, zaposleni su se svojim aktivnostima dali doprinos i opštini Šimanovci, u kojoj posluju. Oni su zasadili  stabala u školama na teritoriji opštine kao odgovor na utrošene tone papira tokom poslovnja u prethodnoj godini.     

doncafe_dan_drustveno_odgovornog_poslovanja_v1

Dan društveno odgovornog poslovanja kompanije Strauss Adriatic tradicionalno je obeležen peti put u Srbiji i deo je akcije koja se sprovodi globalno, u svim zemljama u kojima posluje Strauss Grupa.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook