Akcije

Glas za moderna porodilišta u Srbiji

Glas za moderna porodilišta u Srbiji
Podeli dalje

Jeste li znali da vaš glas može doprineti da Srbija konačno dobije moderna porodilišta u čak 10 gradova?

 

Ovih dana, Facebook Timeline mi je preplavljen molbama da glasam za Valjevo, Novi Pazar, Kragujevac, Bor, Vranje i ostale gradove, ne bi li baš oni dobili savremenije i modernije opremljeno porodilište. Svaki glas predstavlja šansu da se porodilišta u Srbiji opreme po najboljim standardima i da neka od njih (konačno) dobiju uslove koje sve mame i bebe itekako zaslužuju.

Ne znam tačno kakva je situacija u unutrašnjosti, budući da sam se sva tri puta porađala u Beogradu mada, kako ni ovde situacija nije sjajna, mogu samo da zamislim koliko je loše u ostalim gradovima i mestima širom naše zemlje.

Moderna porodilišta su pre izuzetak nego pravilo u Srbiji i, čast malobrojnim izuzecima, uglavnom su u pitanju privatne bolnice, opremljene po svim svetskim standardima i uz svu moguću pažnju i negu. Realnost je takva da su nam porodilišta suviše stara, neobnavljana, nedovoljno opremljena i neefikasna u onoj meri u kojoj bi trebalo da budu – tako je bilo i pre 15 godina kada sam se prvi put porodila, i pre 3 godine, ali i danas. Od toga da nedostaje pristojna posteljina, spavaćice, normalni kreveti i krevetići, čisti i funkcionalni toaleti, adekvatna hrana za porodilje, pa sve do toga da smo sa inkubatorima u deficitu – samo je deo slike u porodilištima širom zemlje.

 

Slažete se da je krajnje vreme da se to promeni i da naša zemlja dobije moderna porodilišta?

 

Znate li da svaki vaš glas može doprineti da Srbija dobije ne jedno već 10 modernih porodilišta koja će se obnavljati tokom sledeće godine? Kao gest zahvalnosti za doprinos Pampersove i Unicefove 10-godišnje kampanje za iskorenjivanje neonatalnog tetanusa, Pampers je pokrenuo akciju pomoći srpskim porodilištima. Kako?

Dovoljno je da posetite njihovu stranicu i glasate za jedan od gradova sa mape i 10 gradova sa najviše glasova dobija Pampersovu donaciju: opremanje i modernizaciju porodilišta + pelene za novorođenčad. Na ovaj način, svi mi direktno pomažemo Pampersovu misiju, a to je bolja nega beba od prvog dana.  Tih par klikova za vas je mala stvar, a bebama i njihovim mamama mnogo znači.

glas-za-moderna-porodilišta-u-srbiji-v1

Podržite ovu humanu akciju i postanite deo zajednice Pampers ambasadora koji donose dobre i lepe promene mamama i bebama širom sveta.

* Tekst pisan u saradnji sa Pampers Srbija


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook