Akcije

Humans of New York na putu oko sveta

Humans of New York na putu oko sveta
Podeli dalje

Autor popularne Facebook stranice HONY (Humans Of New York) nas narednih 50 dana izveštava sa kriznih područja širom sveta, saznajte kako!

 

Mladi Njujorčanin Brendon, koji je još 2010. pokrenuo blog i Facebook stranicu za koju niko nije mogao da pretpostavi da će postati društveni fenomen današnjice, otisnuo se u novu avanturu koju će nam prenositi narednih 50 dana. O čemu se radi?

Na poziv Ujedinjenih nacija, Brendon se otisnuo na „Svetsku turneju“ kako bi fotografisao i prenosio nam priče iz nekih od najugroženijih delova sveta. Svrha ovog putovanja nije da oslika svet ili situacije koje se dešavaju (direktno), već da poseti neke od najudaljenijih mesta i sasluša što više ljudi može.

humans_of_new_york_na_putu_oko_sveta_v

Pored toga, svrha putovanja je i da se podigne svest o milenijumskim ciljevima razvoja – u pitanju je spisak od 8 ciljeva koje su sve zemlje članice UN-a potpisale i dogovorile da pokušaju njihovo ostvarenje do 2015. godine – a što su sve one stvari za koje se svi slažemo da svetu trebaju:

 humans_of_new_york_na_putu_oko_sveta_v3

Inspirativan i poučan poduhvat, nadam se da će vas inspirisati kao i sve prethodno što je Brendon radio. Podržite ga i pratite, informišite se i naučite nešto novo, ali i potražite svakodnevnu motivaciju u njegovim fotografijama ovde.

humans_of_new_york_na_putu_oko_sveta_v1


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook