Akcije

Koliko vredi ljudski zivot?

Koliko vredi ljudski zivot?
Podeli dalje

koliko kosta ljudski zivotProfit duvanske industrija u 2010. godini iznosio je oko 6000 dolara za svaku osobu koju je ubio njihov proizvod. Zbog toga je, između ostalog, nastao i video snimak koji osvetljava globalni  problem upotrebe duvana i razne taktike koje sprovodi duvanska industrija da bi od svojih korisnika učinila zavisnike.

devojka pali cigaretuProfit duvanske industrija u 2010. godini iznosio je oko 6000 dolara za svaku osobu koju je ubio njihov proizvod. Zbog toga je, između ostalog, nastao i video snimak koji osvetljava globalni  problem upotrebe duvana i razne taktike koje sprovodi duvanska industrija da bi od svojih korisnika učinila zavisnike. 

Duvan je jedini vodeći uzročnik smrti na svetu koji se može sprečiti. Predviđa se da će do 2030. godine u svetu godišnje duvan ubijati preko 8 miliona ljudi ako se ne preduzmu poznate efikasne mere..

Video snimak „How Much is a Life Worth? The Truth About Tobacco.“ razvilo je Američko udruženje za borbu protiv raka i Svetska  fondacija za plućne bolesti, a istaknuti su podaci iz The Tobacco Atlas (Atlasa o duvanu),  4. izdanja zajedničke publikacije ove dve  organanizacije.

Video snimak i mobilna aplikacija predstavljeni su u Nacionalnom press klubu u Vašingtonu, tokom panel diskusije.

Pomozite da se raširi istina o duvanskoj industriji tako što ćete podeliti ovaj video sa svojim prijateljima, kolegama i putem društvenih mreža koristeći hashtag #TobaccoAtlas.


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook