Akcije

Osmeh za osmeh humanitarna akcija

Osmeh za osmeh humanitarna akcija
Podeli dalje

osmeh za osmeh humanitarna akcijaČetvrti dan modne manifestacije 31.Amstel Fashion Weeka nastavlja se u centru Beograda, u Makednonskoj ulici broj 30, gde se u galeriji Eurocentra u 19 časova svečano otvara prodajana izložba „Osmeh za osmehu korist Centra za edukaciju i rahabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju. Izložba će biti otvorena do kraja Beogradske nedelje mode, 7.aprila.

Četvrti dan modne manifestacije 31.Amstel Fashion Weeka nastavlja se u centru Beograda, u Makednonskoj ulici broj 30, gde se u galeriji Eurocentra u 19 časova svečano otvara prodajana izložba „Osmeh za osmehu korist Centra za edukaciju i rahabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju. Izložba će biti otvorena do kraja Beogradske nedelje mode, 7.aprila.
 
Jedan od velikih društvenih problema u Srbiji jesu deca sa posebnim potrebama i njihova prava. Centar za rehabilitaciju i edukaciju dece sa poremećajem u razvoju CSPER postoji i  radi sa decom uzrasta od 1 do 7 godina sa ciljem da se preveniraju ozbiljni poremećaji u razvoju dece i da se sa rehabilitacijom započne što ranije u uzrastu od 1 do 4 godine starosti, kako bi uspeli da sustignu vršnjačku grupu i uđu u normalne životne tokove.Ovo je za njih najvažniji period života.  Sve što postignu do polaska u školu je prihvatljivo, jer nakon toga je mnogo teže doprineti njihovoj normalizaciji.
 
osmeh za osmeh

Glavni razlog da se ovakav projekat realizuje je sto se,prema najnovijim podacima u svetu, a to se odnosi i na našu zemlju, drastično povećao broj dece sa ranim razvojnim poremećajima. Devedesetih godina se jedan slučaj javlja na 2500  novorodjene dece, u 2008-oj tajodnos je dospeo do jedan slucaj na 160 rodjene dece, a 2009. godine je americka akademija pedijatara objavila da u svetu, od 96 rodjene dece, jedno dete ima poremecaj u razvoju. Kako je taj podatak zastrasujuć,  preduzimaju se mere kako bi se sprečile ili ublažile ozbiljne forme poremećaja.  Svakog trenutka zdravo dete nauči nešto novo, a dete sa smetnjama treba daleko više vremena koje mi najčešće nemamo. Zato je neophodna hitna intervencija.

Program rehabilitacije dece sa smetnjama u razvoju podrazumeva svakodnevni defektološki, logopedski, senzomotorni i psihološki rad sa decom. S obzirom da su roditelji ove dece opterećeni velikim finansijskim izdacima i u lošoj su finansijskoj situaciji, a pored toga i psihički opterećeni zbog problema svoje dece, pozivamo vas da kupovinom bar jednog modela domaćih kreatora i modnih kuća, ili uplatom sredstava putem uplatnice koju ćete dobiti, pomognete ovu humanitarnu akciju. U skladu sa njihovim minimalnim potrebama i vašim mogućnostima, budite njihov dobrotvor do kraja 2012. godine. Neophodna sredstva za jednu godinu iznose 4.000.000 dinara. Ukoliko ste zainteresovani, možemo da usmerimo vaša sredstva na određeno dete i da budete njegov zvanični dobrotvor u toku 2012. godine, a ukoliko ste u mogućnosti i do kraja njegove rehabilitacije.
 
osmeh za osmeh akcija za decu

CSPER je zahvalan domaćim kreatorima, domaćim modnim kućama i modnom studiju Click, koji su, kao i mnogo puta ranije, podržali još jednu humanu ideju. Ovaj put je to Humanitarna Prodajna Izložba «OSMEH ZA OSMEH» u okviru 31. Beogradske Nedelje mode, koja će se uz koktel održati 3. aprila sa početkom u 19h u Galeriji Eurocentra u Makedonskoj ulici u Beogradu i trajaće do kraja Fashion Weeka.

Uz Vašu pomoć, CSPER  želi da jedna od najugroženijih populacija u Srbiji, dobije šansu za bolju budućnost i šansu da što brže uđe u normalne životne tokove.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook