Akcije

Tutu Projekat: borba protiv raka dojke

Tutu Projekat: borba protiv raka dojke
Podeli dalje

tutu projekat borba protiv raka dojkeSvedoci smo u poslednje vreme kako sve više pojedinaca, fizičkih lica, pokreće akcije podizanja svesti i prikupljanja novčanih sredstava za borbu protiv raka dojke. Jedan od takvih projekata je i Tutu Projekat jednog muškarca, fotografa i supruga – Boba Careya. Evo njegove priče.

Svedoci smo u poslednje vreme kako sve više pojedinaca, fizičkih lica, pokreće akcije podizanja svesti i prikupljanja novčanih sredstava za borbu protiv raka dojke. Jedan od takvih projekata je i Tutu Projekat jednog muškarca, fotografa i supruga – Boba Careya. Evo njegove priče.

Projekat je počeo još 2003. godine isprva kao šala – muškarac koji fotografiše sam sebe noseći samo tutu suknju. Svega 6 meseci kasnije, kada je njegova supruga Linda obolela od karcinoma dojke, Bob je došao na ideju da se fotografiše u svim mogućim scenarijima noseći tu baletsku suknju, kako bi te fotografije iskoristio za prikupljanje novca za borbu protiv ove opake bolesti. Ubrzo je nastao i istoimeni sajt, na kojem odaberete željenu fotografiju i donirate 500 dolara (fotografije su procenjene na 1200$) i na taj način potpomažete ovaj plemeniti cilj. Fotografije su vesele, šaljive, po malo i smešne, ali i duboko potresne – svaka na svoj način.

Ceo ovaj projekat prati i knjiga fotografija (kojih danas ima više od 100) pod nazivom Ballerina u kojoj se, pored fotografija, nalaze i opisi šaljivih situacija i anegdota koje su mu se dešavale snimajući ih. Osim što na ovaj način prikuplja novac, fotograf Bob Carey uveseljava i same obolele žene – koje gledajući ove fotografije, makar na trenutak zaborave na surovu realnost i dobiju povod za radost i smeh.

Ovaj projekat je još samo jedan pokazatelj kako karcinom dojke pogađa ne samo žene, već i njihove partnere, kao i čitavu porodicu, familiju, prijatelje. Zato, nije na odmet zapitati se kako može bilo ko od nas da pomogne danas – pre nego što bude kasno.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook