Akcije

Pampers i Unicef u borbi protiv neonatalnog tetanusa

Pampers i Unicef u borbi protiv neonatalnog tetanusa
Podeli dalje

Pampers i Unicef su nedavno obeležili desetogodišnje partnerstvo sa ciljem eliminacije neonatalnog tetanusa.

 


Ovaj važan jubilej proslavljen je i u Beogradu jer je partnerstvo pomoglo eliminaciju materinskog i neonatalnog tetanusa u 17 zemalja, ali ni tu ne staju, jer im je želja da neonatalni tetanus eliminiše u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja.

Podsetimo, neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što su odsecanje pupka sa nesterilnim instrumentima, koje držimo prljavim rukama ili tretiramo zaraženim tečnostima. Nažalost, jednom kada je bolest ustanovljena ne postoji realan lek, te skoro sva inficirana deca umru.  Statistike ukazuju na to da godišnje umre 49.000 novorođenčadi, što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Za deset godina, Pampers i Unicef imali su samo jendu želju: da eliminišu materinski i neonatalni tetanus svuda u svetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i Unicefa „Jedno pakovanje jedna vakcina“oko 500.000 novorođenčadi je spašeno i stotine miliona majki i njihovih beba zaštićeno je od ove teške i smrtonosne bolesti.

U ovom partnerstvu, pomogli smo i mi roditelji zahvaljujući akcijama „1 pakovanje = 1 vakcina koja spasava„. Ovogodišnja akcija traje do 31. decembra i za svako pakovanje Pampers® pelena  Pampers New Baby-Dry i Pampers Active Baby-Dry, Procter & Gamble podržava UNICEF u borbi protiv neonatalnog tetanusa sa 4.4p/€0.056


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook