Akcije

Podržimo ženski pikado tim da ode na Svetsko prvenstvo!

Podržimo ženski pikado tim da ode na Svetsko prvenstvo!
Podeli dalje

Jeste li znali da imamo ženski pikado tim koji ne može da ode na Svetsko prvenstvo, jer država ima novca da pošalje samo muški tim?

 

Tamara Milić je 22-godišnja frizerka iz Beograda i trenutna šampionka Srbije u pikadu, piše Belgrade Insight. Pa opet, Pikado Federacija Srbije ima novca da pošalje samo muški tim na Svetsko prvenstvo zbog nedostatka novca jer, kako kažu, godišnji budžet im je oko 8.000 eura i nije dovoljan da pokrije ni najosnovnije tokom godine, a kamoli slanje na takmičenje. A budući da i u drugim zemljama ima primera da su savezi slali samo muške timove, i naši su se odlučili da urade tako.

 

Nespretan i, čini se, neiskren izgovor. Ženski pikado tim ima šansu da ode na Svetsko prvenstvo u Tursku i takmiči se sa najboljima ako se prikupi 2.500 evra, koliko im fali za odlazak. Da li je ta suma novca ozbiljna prepreka da devojke ne odu na ovo takmičenje i šta možemo učiniti da to promenimo?

 

Ako želite i možete, podržite devojke i dajte im šansu da osvoje i svetsko zlato. Kontaktirajte je na Facebooku i vidite na koji način možete donirati novac ili sponzorisati putovanje.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook