Akcije

Starbucks donira svu neprodatu hranu

Starbucks donira svu neprodatu hranu
Podeli dalje

Starbucks  donira svu neprodatu hranu, u sklopu novozapočetog programa FoodShare.

 

Kako izveštavaju svetski mediji, a prema potvrdi samog Starbucksa, kompanija se javno obavezala da će donirati 100% svojih neprodatih namirnica (peciva i ostala ready-to-eat jela) onima kojima je hrana potrebna, a sve zahvaljujući partnerstvu sa neprofitnom organizacijom Feeding America.

Prema podacima sa kojima raspolažu, 1 od 7 ljudi u Americi je na ivici gladi i ovim programom Starbucks se nada da će bar malo olakšati teret države, ali i pomoći u borbi protiv bespotrebnog bacanja hrane, što predstavlja ozbiljan i globalni problem.

 

Kako će ove donacije funkcionisati?

 

Naime, svu neprodatu hranu od tog dana, Feeding America će preuzimati iz Starbuckovih kafeterija širom Amerike, odakle će u rashladnim kombijima biti prevožena u banke hrane i sve lokacije koja ova neprofitna organizacija ima, a odakle će biti distribuirana gladnim ljudima koji dolaze na njihove punktove.

starbucks-donira-neprodatu-hranu-v

Ova ideja došla je od samih zaposlenih, koji su smogli snage da pretpostavljenima kažu da ne mogu više da bacaju hranu koja se inače može mnogo bolej i kvalitetnije iskoristiti. Zahvaljujući tome, samo u prvoj godini, Starbucks je izračunao da će donirati 5 miliona individualnih obroka onima kojima je ova vrsta pomoći neophodna.

Ostaje nada da će se i ostale kompanije povesti ovim plemenitim primerom.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook