Akcije

Veliko srce za male ljude

Veliko srce za male ljude
Podeli dalje

Početak godine deo je rezervisan za davanja i ko je ovaj trend pokrenuo tada, treba i da nastavi, jer kako kažu – dobre navike ne treba menjati, već ih jačati, širiti i negovati! Sredinom januara nagradom Virtus darovane su kompanije koje su odgovorno poslovale, a jedna se izdvojila – nagrada za doprinos na lokalnom nivou – dodeljena Eurobank za projekat Veliko srce.

Zašto me je ovaj projekat posebno zainteresovao? Zato što je reč o deci i to 8.000 koji su ovim projektom dobili novo mesto za igru i pravilno odrastanje. Veliko srce traje već četiri godine za koje je 20 dvorišta vrtića obnovljeno. Eurobank je zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac pokrenula projekat kojem se prošle godine priključila i izdavačka kuća Laguna, obezbedivši specijalan popust Velikom srcu kako bi 4.500 knjiga bilo prosleđeno u biblioteke obnovljenih vrtića.

Mališani sada mogu da pozajmljuju knjige od najranijeg doba i da se tako kvalitetno edukuju, ali i da razvijaju naviku odlaska u biblioteke, što će nastaviti i kada odrastu. Postavljene su i posebne sprave za igru i za decu sa invaliditetom, kako bi se podržao njihov razvoj i uključivanje u društvenu zajednicu, ali i kako ne bi ostali uskraćeni za bilo koji deo detinjstva.

veliko_srce_za_male_ljude_v

Sećam se jedne izreke iz srednjoškolskih dana, kada je čitanje citata i njihovo zapisivanje bilo glava preokupacija – Emerson: “Uživanje u gledanju dečje lepote i sreće, čini da moje srce bude preveliko za telo”…

Drago mi je da je zato pokrenuto još jedno “Veliko srce” koje će, nadam se, uspeti da pruži što više lepote i sreće našim dragocenim mališanima!


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook