Akcije

Zajedno za Veljka

Zajedno za Veljka
Podeli dalje

zajedno za veljkaVeljko Vukićević je 14-ogodišnji dečak, učenik VII3 razreda osnovne škole „Mladost“ na Novom Beogradu, prelepih plavih očiju i neodoljivo privlačnog osmeha. Veljko Vukićević je i dečak koji se već godinama bori sa bolesnim bubrezima, zbog čega mu je neophodna naša pomoć. Evo priče o ovom divnom malom borcu.

 

 

Veljko Vukićević je 14-ogodišnji dečak, učenik VII3 razreda osnovne škole „Mladost“ na Novom Beogradu, prelepih plavih očiju i neodoljivo privlačnog osmeha. Veljko Vukićević je i dečak koji se već godinama bori sa bolesnim bubrezima, zbog čega mu je neophodna naša pomoć. Evo priče o ovom divnom malom borcu.

Svega četiri meseca nakon njegovog rođenja, roditelji saznaju razlog njegovog slabog napredovanja u kilaži – oštećenje oba bubrega usled dvostruke anomalije mokraćnih kanala! Od tada pa sve do danas, traje mukotrpna borba tinejdžera Veljka i njegovih roditelja. Već sa pet meseci je prvi put operisan, nakon čega je 12 godina bio prinuđen da nosi pelene oko struka – jer su mokraćni kanali izvedeni na kožu. Druga operacija usledila je 2010. godine, nakon čega mu je postalo malo bolje. Sve to vreme, Veljko živi i raste okružen ljubavlju svoje porodice, drugara iz vrtića i škole.

Prošle godine, Veljko je podvrgnut komplikovanoj višesatnoj korektivnoj operaciji mokraćnih kanala kojom je kupljeno još malo vremena jer, ono što je Veljku neophodno za dalji normalan život i rast, jeste transplatacija bubrega – a to košta. Mnogo.

Veljko  danas sa 14 godina ima samo 30 kg i 140 cm, što odgovara visini dečaka od 9 do 10 godina. To je posledica hronične bubrežne insuficijencije u kojoj je Veljko od rođenja, a to znači da bubrezi rade mnogo manje od potrebnog. Kako je usled prehlada i virusa Veljko oslabio i nivo kreatinina se pogoršao, Veljko se priprema na transplataciju koja će mu spasiti život, a donator će mu biti niko drugi do mama Nataša Vukićević.

Sva dosadašnaj borba i napori da Veljko izdrži i izraste u jednog predivnog dečaka, sve nade da bude bolje i potpuno ozdravi – sada trebaju i našu pomoć. Za transplataciju bubrega u inostranstvu potrebno je obezbediti od 60 do 80.000 EUR. Roditelji, na žalost, nisu u mogućnosti da istu plate iz sopstvenih resursa, jer su se za dosadašnja lečenja zadužili blizu 70.000$.

Za sve ljude dobrog srca koji mogu da pomognu – bilo kojim iznosom – otvoreni su dinarski i devizni računi u banci Intesa:

Dinarski 51 102 0010633 2  Poziv na broj 160-1-73

Devizni 160-1-73 RS35-160-5130201479290-10

SWIFT: DBDBRSCG

IBAN: RS35160513020147929010

Za više informacija, informišite se na blogu Zajedno za Veljka, ili u okviru istoimene Facebook grupe, a evo i uputstva za uplatu novca.

Veliko hvala u Veljkovo ime i ime njegovih roditelja, familije i prijatelja!

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook