Akcije

Znate li šta je The Crayon Initiative?

Znate li šta je The Crayon Initiative?
Podeli dalje

Predstavljamo The Crayon Initiative, projekat koji deci vraća osmeh na lice i podstiče njihovu maštu na tako jednostavan način.

 

 

Recycling unwanted crayons into unlimited possibilities.

 

Amerikanac Bryan Ware pokrenuo je The Crayon Initiative nakon što je saznao da restorani bacaju voštane bojice koje deca ostavljaju za sobom na stolovima. Počeo je da ih sakuplja, topi i pravi nove voštane bojice koje su deblje i lakše za korišćenje, pa ih dalje donira bolnicama, za mlađu decu i decu sa posebnim potrebama.

Inicijativa je naišla na tako dobar odziv, da su donacije proširili i na škole i programe koje se bave decom, a svi zainteresovani takođe mogu donirati voštane bojice i tako pomoći ovu humanu ideju.

the-crayon.initiative-v

Pored toga što decu širom zemlje čini srećnom, Bryanova inicijativa se brine i budućim mališanima. Voštane bojice nisu biorazgradive, ostavljajući voštano zagađenje u godinama koje dolaze. Sakupljajući bojice koje bi se inače bacale (godišnje preko 250.000kg samo u Americi!) i njihovim recikliranjem, The Crayon Initiative štiti i čuva čovekovu okolinu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook