Proizvodi

Gerovital fluid za skidanje šminke

Gerovital fluid za skidanje šminke
Podeli dalje

Pre izvesnog vremena dobili smo Gerovital fluid za skidanje šminke i evo utisaka o proizvodu koji bi vam mogao koristiti.

 

Svako ko se redovno šminka, zna koliko je važno pronaći dobru i kvalitetnu kozmetiku za temeljno skidanje šminke i čišćenje lica. Znate ono, da ne ostavlja mastan trag za sobom, a ni previše vlažan, da uspešno ukloni maskaru i ne ostavi mrlje za sobom.

Gerovital fluid za skidanje šminke mi se dopao iz nekoliko razloga:

– tečna formula
– hipoalergijski
– bez parabena

Ova emulzija je kombinacija emulijenata (supstance za omekšavanje kože) i umirujućih sastojaka za čišćenje osetljive kože, zbog čega je pogodna za sve tipove iste. Ono što nam se dodatno dopalo kod Gerovital fluida jeste i način nanošenja: umesto da vatom trljate ili tapkate lice, emulziju nanosite na lice i vrat, blago utrljavate, a potom sve uklanjate tupferom.

Ja sam ga koristila tako što bih ga nežno utrljala na vlažnu kožu, a potom sve uklonila vatom. Nakon ovakvog tretmana, lice ostaje mekano i glatko, ne iritira i ne ostavlja crvenilo na koži i nije potrebno dodatno tretiranje sredstvom za umivanje lica. Takođe, nema onog osećaja zategnutosti kože, što ume da bude čest slučaj sa ovakvim preparatima, a ni neke preke potrebe da odmah nanesete hidrantnu kremu; dešavalo mi se da kremu nanesem tek posle sat vremena. Jedino što je izazvalo malu neprijatnost bilo je blago peckanje nakon što mi se malo tečnosti našlo u očima.

Zašto mi  je bilo važno da je Gerovital Fluid za skidanje šminke bez parabena?

Parabeni su supstance koje su u poslednjih nekoliko godina na optuženičkoj klupi što zbog tvrdnji da izaziva alergije i osipe, što zbog tvrdnji da su potencijalni izazivači raka dojke i raka testisa. Postoje razna istraživanja koja ne govore pohvalno o parabenu koji se uveliko koristio u kozmetičkoj industriji kao konzervansi za sprečavanje mikrobiološke kontaminacije proizvoda i sve to je uticalo da se kupovne navike znatno promene i usmere ka proizvodima koji ne sadrže ovaj diskutabilan sastojak, zbog čega nam je u redakciji Gerovital kozmetika na visokoj listi kupovine kada je u pitanju nega lica i tela.

Ako ste u potrazi za blagim i kvalitetnim sredstvom za skidanje šminke koje ujedno i čisti lice, onda je Gerovital fluid ono što će vam sigurno ispuniti očekivanja – meni jeste.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment