Proizvodi

Korisni i lepi pokloni za svaku priliku – Reciklama nakit

Korisni i lepi pokloni za svaku priliku – Reciklama nakit
Podeli dalje

korisni i lepi pokloni za svaku priliku reciklama nakitŽivimo u vremenu kada je reciklaža sve važnija i zastupljenija stvar u našim životima, kako u poslu, tako i u svakodnevnom životu. Vodimo (trebalo bi) računa gde i na koji način bacamo đubre, ne koristimo plastične kese, već papirne ili cegere i slično. Sada, u mogućnosti smo da nosimo i reciklirani nakit i evo priče o tome.

Živimo u vremenu kada je reciklaža sve važnija i zastupljenija stvar u našim životima, kako u poslu, tako i u svakodnevnom životu. Vodimo (trebalo bi) računa gde i na koji način bacamo đubre, ne koristimo plastične kese, već papirne ili cegere i slično. Sada, u mogućnosti smo da nosimo i reciklirani nakit i evo priče o tome.
 

Recikliranje je proces ponovne prerade već iskorišćenih predmeta ili materijala, radi njenog daljeg korišćenja u iste, slične, ali i različite svrhe. Ovaj proces prati sakupljanje, izdvajanje, preradu i izradu novih proizvoda od onih starih i iskorišćenih i reciklirati se može gotovo sve: od papira i kartona, preko stakla, plastike, pa do keramike, aluminijuma, gvožđa. Bukvalno, sve ono što može ponovo da se na neki način iskoristi a da se ne baci, spada u recikliranje. Reciklažom nanosimo manje štete životnoj okolini i produžavamo život njenim prirodnim resursima, mislimo na budućnost i buduće naraštaje.

Marija Dimitrijević iz Beograda, nakon završene književnosti, došla je na ideju da počne sa sakupljanjem starih stvari – stari nakit, čipke, knjige i sve što ima ’staru dušu’ i svoju priču – iako joj tada još nije bilo jasno šta će sa svim tim. Takođe, po glavi joj se stalno motala i ona Popina pesma o ‘sazvežđima na asfaltu’, kako je nazvao bačene pivske zatvarače, pa je počela i njih da sakuplja, jer joj liče na medaljone starinske, zlatne. Od njih je počela da izrađuje vrlo originalan, jedinstven, lep i upotrebljiv nakit i tako su nastale prepoznatljive kolekcije ogrlica u kombinaciji sa perlama i satenskim mašnama, ali i broševi, prstenje, modni detalji za kosu, novčanici za sitniš i svašta nešto još lepo i korisno za dame svih uzrasta. Aktivno se time bavi od septembra prošle godine i za ovo kratko vreme, napravila je prepoznatljiv brend – Reciklama. Za više detalja, kao i fotografije njenih radova – od kojih neke možete kupiti i u Katapultu – posetite Reciklama Facebook stranicu.
 

Samo za vas, dragi tviteraši, danas u periodu od 12-16h svi vi koji budete tvitkali koristeći hashtag #Reciklama, učestvujete u nagradnoj igri u kojoj troje najaktivnijih dobija po jedan komad ovog originalnog Reciklama nakita! Marija je pripremila Lu ogrlicu, Lu broš i Lu prsten za najsrećnije u igri. Pozivamo vas da učestvujete u igri, dobro se zabavite, možda osvojite jedan od poklona, ali i podignete svest ljudi o važnosti recikliranja. Srećno svima!

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook