Proizvodi

Odgovorno poslovanje Coca Cole u Srbiji

Odgovorno poslovanje Coca Cole u Srbiji
Podeli dalje

Kako u praksi izgleda odgovorno poslovanje Coca Cole u Srbiji, ova kompanija je predstavila u svom prvom lokalnom Izveštaju o održivosti za 2013. godinu.

 

Samo tokom 2013. godine u lokalnu zajednicu uloženo je 50 miliona dinara kroz različite društveno odgovorne projekte u oblastima zaštite životne sredine, edukacije mladih, promocije aktivnog načina života i pomoći u vanrednim situacijama.

Izveštaj o održivosti potvrđuje rešenost kompanije Coca-Cola Hellenic da pomogne razvoju lokalne zajednice i pokazuje na koji način kompanija upravlja uticajima svog poslovanja kada je u pitanju  tržite, životna sredina, lokalna zajednica ali i radno okruženje. Predstavljanje Izveštaja o održivosti je ujedno bila i prilika da se pokrene dijalog među interesnim stranama na temu unapređenja saradnje korporativnog, javnog i civilnog sektora.

Izveštaj je pripremio Smart kolektiv, organizacija koja je poznata po promovisanju odgovornog poslovanja.

„Naš pristup održivosti je zasnovan na inovativnosti i težnji da se uveća naš pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu kako bismo stvorili vrednost za naše interesne grupe. Izveštaji nam pomažu da konstantno vrednujemo i unapređujemo sistem praćenja i merimo uticaj u odnosu na godišnje i dugoročne ciljeve. Po uzoru na Coca-Cola Hellenic AG, koji je poznat po izveštavanju o održivosti, odlučni smo u nameri da budemo lider na lokalnom tržištu i podstaknemo druge da nas slede. Siguran sam da ćemo narednih godina postepeno unapređivati svoju praksu izveštavanja jer najbolje nam tek predstoji’’, rekao je Ramon Vajdinger, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.

 

Kampanja „Dan Dunava“, „Coca-Cola pokret za radost“ i „Coke Summership“ samo su neke od dugoročnih inicijativa koje kompanija sprovodi na ovom tržištu. Potvrdu napora u ovoj oblasti dokazuju i mnogobrojna priznanja među kojima su, između ostalih, Svetska nagrada za inovacije u industriji napitaka za projekat obnove vlažnih staništa duž Dunava, Nagrada za korporativno volontiranje Foruma poslovnih lidera Srbije, Priznanje za društvenu odgovornost „Moj izbor“, Nagrada za najboljeg poslodavca studentske organizacije AIESEC.

odgovorno_poslovanje_coca_cole_u_srbiji_v


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook