Zanimljivosti

Anatomski donji veš

Anatomski donji veš
Podeli dalje

U želji da pomeri granice i ispita javnost zašto se plaši sopstvenog tela, jedna umetnica je kreirala originalni anatomski donji veš. Pogledajte o čemu se radi.

 

Eleanor Beth Haswell je 18-ogodišnja umetnica iz Engleske koja, vrlo direktno i nedvosmisleno, kroz svoju umetnost pomera granice i ruši stereotipne tabue. Jedan od njenih radova je i kreiranje ženskog donjeg veša sa anatomskim printom, koji ima za cilj da demistifikuje žensko telo.

 

Pod nazivom „Why Are You So Afraid Of Your Ownn Body?„, Eleanor pokušava da ženama (ali i muškarcima) objasni da ne treba da se plaše svog tela i onoga što ono predstavlja, Inače, Eleanor je deo feminističkog umetničkog pokreta Clandestine Collective, koji se bavi problemima i stigme oko slike o izgledu našeg tela, problemima nasilja u porodici i kako je sve to predstavljeno u medijima.

anatomski_donji_veš_v

Anatomski veš se – za sada – ne nalazi u slobodnoj prodaji, već predstavlja deo umetničke postavke, a više se o radu umetnice možete informisati na njenom sajtu ili Tumblr blogu.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook