Zanimljivosti

Dan pozitivnog razmišljanja

Dan pozitivnog razmišljanja
Podeli dalje

Okrenite bar danas leđa svemu negativnom, prigrlite i proslavite Dan pozitivnog razmišljanja!

 

Dan pozitivnog razmišljanja ustanovila je psiholog i life coach dr Kirsten Harrell 2003. godine sa ciljem da se ljudi širom sveta koncentrišu na sve ono pozitivno u svom životu i okruženju. Doktorka Harrell je, tokom godina svog rada i istraživanja ljudske psihe, ustanovila da način razmišljanja umnogome može doprineti pa i odmoći tome kako se osećamo i otkrila je da pozitivan način razmišljanja pomaže u otklanjanju bolova, naročito nakon nekih intervencija, pa i operacija.

 

dan_pozitivnog_razmišljanja_v

 

Pozitivan način razmišljanja ne samo da pomaže u zravstvenom smislu, već i sam kvalitet života čini produktivnijim i boljim. Optimisti su poletniji i uspešniji u poslu, na ljubavnom planu i, uopšte, sam život im se čini lakšim i boljim; pa zašto onda ne bismo pokušali svi da budemo opušteniji, vedriji, nasmejani i pozitivni – uprkos svemu ružnom što nas okružuje?

 

dan_pozitivnog_razmišljanja_v4

 

Osvrnite se oko sebe, sigurno postoji bar jedna (iako ih ima više) stvar/osoba/situacija koja vas čini srećnim i ispunjenim. Uhvatite se čvrsto za ono što vas čini pozitivnim i krenite dalje putem ružičastih cigli, izgradite sebi svet pozitive i gledajte kako se sve oko vas menja na bolje.

 

dan_pozitivnog_razmišljanja_v1

dan_pozitivnog_razmišljanja_v2

dan_pozitivnog_razmišljanja_v3


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook