Zanimljivosti

Harper’s Bazaar konačno i u Srbiji!

Harper’s Bazaar konačno i u Srbiji!
Podeli dalje

Nakon svega 147. godina čekanja, čuveni Harper’s Bazaar konačno i u Srbiji, od 22. septembra na kioscima!

 

Stvoren kao magazin „za žene koje će prve kupiti ono najbolje – od ležernog do skupocenog„, Harper’s Bazaar je, te 1867. kada je počeo da se prodaje, napravio revoluciju u modnoj industriji i utisnuo put za mnoge slične magazine i časopise koji će uslediti.

 

harpers_bazaar_v
prvo izdanje

Po prvi put na jednom mestu, okupljeni su ( u to vreme, tradicija koja se održala do danas) najbolji fotografi, umetnici, modni dizajneri i novinari, pa i pisci, kako bi od Harper’s Bazaara napravili to što je on i danas: prvi i najbolji  (Vogue, izvini) modni magazin na svetu.

 

harpers_bazaar_v8

 

Ljubav prema ovom prestižnom magazinu razvila sam još u detinjstvu; majka ga je nabavljala iz inostranstva, preko rasute familije – tradicija koju sam i sama nastavila kasnije, bilo preko prijatelja u dijaspori ili tokom ino putovanja. Ono što me je prvo privuklo jesu bili (naravno) editorijali koji su mi pričali najlepše priče o, prelepo obučenim i našminkanim, modernim i jakim ženama; njihovim sjajnim karijerama i glamuroznim životima. Odrastajući sam naučila da nije baš sve tako sjajno kao na fotografijama, ali je ljubav prema njima i samom magazinu ostala. Danas, Harper’s Bazaar prelistavam nedeljama, rado se vraćajući na tekstove, intervjue i editorijale za inspiraciju i podsetnik za neke teme kojima se ili bavim ili me, prosto, zanimaju.

 

harpers_bazaar_v1

 

Na moju, a verujem i sreću mnogih žena širom naše zemlje, na kioscima će se 22. septembra pojaviti i Harper’s Bazaar Srbija, zvanično izdanje magazina na srpskom jeziku. Unazad nekoliko meseci, mogli smo uživati u odličnim, kvalitetnim fotografijama priprema, teasera i online editorijala nastanka srpskog izdanja na Instagramu, kao i na zvaničnoj Facebook stranici lokalnog izdanja ovog magazina.

Čekanju je došao kraj i za nekih 10-ak dana, u rukama ćemo – po prvi put – držati ovakvo jedno izdanje na našem jeziku – dobro nam došao, Harper’s Bazaar Srbija 🙂


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook