Zanimljivosti

Zašto se više ne emituju Žene?

Zašto se više ne emituju Žene?
Podeli dalje

Nataša Ristić novinarka i jedna od autorki emisije, na svom Facebook profiluodgovorila je na piranje zašto se više ne emituju Žene.

 

Njenu izjavu prenosimo u celosti:

 

Mislim da je dalje ćutanje besmisleno: onomad mi je telefonom (!) javljeno da iz tzv. budžetskih razloga emisija „Žene“ više neće biti emitovana. Iz (ne tzv. već pomalo demode) lične i profesionalne pristojnosti , nisam sam se oglašavala, čekajući da se nama neko prvo zvanično obrati, a zatim da isto objasni publici. Ništa.

Naravno. počeli da zovu novinari. Malo izbegavala, a onda molila da, kad već pitaju – tako i prenesu. Znam zašto to kažem. Ruku na srce, u današnjoj objavi ništa od mojih reči nije menjano i ne teretim svoje kolege, razumem i njih, ali su pitanja bila dva i povezana, a u novinama je bilo prostora samo za jedan (prvi) odgovor.

Dakle, poštujući pre svega ljude koji su verovali u ono što smo radile i, iskreno, držeći do sebe i svojih 30 i kusur godina u ovom poslu, a koristeći Internet kao najdemokratičniji medij, samo za vas i samo ovde – integralna verzija izjave.

 

1. Zašto je ukinuta emisija Žene i kako ste reagovali?

 

Jedini pravi odgovor na Vaše pitanje ima rukovodstvo Prve televizije i je sam uverena da će oni o tome obavestiti publiku, jer, iskreno, i meni je sve teže da svakodnevno tražim izgovore na pitanje kada nastavljamo sa emisijom. Ja mogu samo da pretpostavim da se naš koncept teže uklapa u neki novi pravac koji će verovatno biti dominantan u novoj šemi.U svakom slučaju, uvek ću sa ponosom isticati da sam radila u timu jakih, pametnih i samosvojnih žena.

 

2. Da li ostajete na Prvoj ili…?

 

.Emisija „Žene“ bila je izazovni i meni veoma drag projekat koji sam živela kao paralelu svojoj karijeri predavača u oblasti komunikacija. Dakle, ja sam na Prvoj i do sada bila „gost“. Zaposlena sam u Centru modernih veština i brojna predavanja i konsultacije u zemlji i čitavom regionu, nastavljaju se po svom rasporedu. Ako je tačna moja pretpostavka da će se „Prva“ programski znatno razlikovati od one čiji sam poziv prihvatila, onda ja teško mogu sebe tu da vidim i sigurno bih se prva i povukla. Naravno, ljudima poput nas je teško da miruju i nešto novo se već „krčka“, ali o tome – kad dođe vreme.

 

Eto, mene i vas radi…


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook