Zanimljivosti

Dr House svira u Beogradu!

Dr House svira u Beogradu!
Podeli dalje

Britanski glumac i muzičar, našoj javnosti poznatiji kao Dr House, 14. jula će održati koncert u Sava Centru!

 


Bluz koncert Hugha Lauriea koji nas očekuje u ponedeljak, deo je svetske turneje na kojoj promoviše prošlogodišnji album „Didn’t It Rain”, a na sceni Sava Centra će se predstaviti sa svojim The Copper Bottom Bandom.

 

Kako se uvek nađe neko ko će komentarisati kako glumcu nije mesto u muzici, Hugh Laurie je rešio da se na originalan način opravda i objasni šta ga je navelo da se posveti jednom tako zahtevnom žanru kao što je bluz:

 

„Nisam rođen u Alabami 1890. godine. To verovatno do sada već znate. Nisam jeo kačamak, bio najamni radnik na farmi niti putovao vozom u teretnom vagonu. Ciganka nije pomagala pri mom rođenju, a kerberi mi ne dahću za vratom. Bar koliko znam. Slušajući moje ploče jasno je da sam belac, Englez iz srednje klase koji otvoreno zloupotrebljava muziku i mitove američkog juga.

I kao da to samo po sebi nije dovoljno loše, uz to sam i glumac. Jedan od onih slinavaca koji bez bebi siterke ne ume da se snađe na aerodromu. Ne bi me iznenadilo da najednom otkrijem da su mi istetovirana neka kineska slova na dupetu. Ili laktu. Svejedno. Najgore od svega je što sam prekršio važan zakon umetnosti, muzike i planiranja karijere: glumci bi trebalo da glume, muzičari da sviraju. To se tako radi. Pa ne kupujete ribu od zubara, od vodoinstalatera se ne traži finansijski savet. Zašto bi onda neko slušao svirku jednog glumca?

Odgovor je – nema odgovora. Ako vam je važan pedigre, onda potražite negde drugde jer ja nemam ništa što bi odgovaralo vašim potrebama.“


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook