Zanimljivosti

Mark Zuckerberg na porodiljskom odsustvu!

Mark Zuckerberg na porodiljskom odsustvu!
Podeli dalje

Vest koja će, sigurni smo, mnoge iznenaditi: Mark Zuckerberg nan porodiljskom odsustvu! Kakav potez zar ne?

 

Vlasnik Facebooka je poznat po tome što povremeno neke stvari iz svog privatnog života deli sa svima nama, naročito ako su u pitanju stvari koje treba da inspirišu i/ili promene stvari na bolje. Jedna od njih je svakako i ova da odlazi na porodiljsko bolovanje (2 meseca) kad se ćerka rodi.

 

Zašto će Mark i zašto bi, uopšte, muškarci uzimali porodiljsko bolovanje?

 

Prema njegovim rečima, razlog za ovako ličnu odluku leži u tome što se mnogo informisaoo i saznao da, kada zaposleni roditelji odvoje vreme da budu sa svojim novorođenim bebama, to ima mnogo bolji rezultat i kvalitetnije se odrazi i na decu i same porodice.

Zuckerberg, međutim, neće stati samo na ličnom primeru. Zaposleni u Facebooku – barem oni koji rade u SAD-u, imaju do 4 meseca plaćenog odsustva (i mame i tate) kkoje mogu iskoristiti kad i kako žele tokom jedne godine.

 zuckerberg-na-porodiljskom-odsustvu-v

Zašto je ovo značajna stvar?

 

Možda niste znali, Amerika nije baš obećana zemlja kada je u pitanju planiranje porodice i nalazi se na poslednjem mestu u svetu, kada je u pitanju plaćeno porodiljsko odsustvo. Porodiljsko odsustvo traje 12 nedelja i nije obavezno da bude plaćeno, štaviše, svega 4 države u Americi ga finansiraju, tako da je Markova odluka i potez za svaku pohvalu.

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook