Zanimljivosti

Emoji je reč godine za 2015!

Emoji je reč godine za 2015!
Podeli dalje

Prema Oksfordskim rečnicima, Emoji je reč godine za 2015! Po prvi put se dešava da jedan simbol biva proglašen za reč godine!

 

I to ne bilo koji, već upravo smeško koji plače od sreće:  

Zašto je Emoji proglašen za reč godine?

 

Pre svega, prisutni su od devedesetih godina prošlog veka, a ove godine doživeli su svoj vrhunac u masovnoj upotrebi u pisanoj komunikaciji – bilo putem sms poruka, bilo putem društvenih mreža. Smeško koji plače od sreće je najčešće upotrebljavani emoji tokom porukanja, a to su istražili analitičari iz SwiftKey kompanije – samo u Americi, ovaj smeško je korišćen u 17% ukupne upotrebe emoji piktografa, dok je u Britaniji taj postotak veći i iznosi čak 20 procenata!

U vreme kada nam reči postaju sve izlišnije i kada se sve više okrećemo vizualima u svakodnevnoj komunikaciji, ne čudi što je upravo simbol reč godine po Oksfordskim rečnicima.

Kad to shvatimo, onda vest o tome da Durex lobira za svoj kondom emoji, treba još manje da nas iznenadi ili začudi. Ako ne znate, upravo su pokrenuli svetsku kampanju kojom traže da se, spajanjem dva simbola, dobije univerzalni Durex kondom i to izgleda ovako:

emoji-je-reč-godine-za-2015-v


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook