Zanimljivosti

Ovako izgleda Badnji dan u Beogradu

Ovako izgleda Badnji dan u Beogradu
Podeli dalje

Beograd, januar 2016. i sasvim običan Badnji dan. Mada.. Sirova, neobrađena realnost praznika koji to više, nažalost, nije.

 

O običajima za Badnji dan, veče i sam Božić pisali smo ranije i podsetili na sve one lepe tradicije koje smo imali. Nažalost, slika Srbije i njenog glavnog grada mnogo je drugačija danas. Ono što je nekad bio najveseliji hrišćanski praznik, pretvorilo se u paganstvo, kršenje zakona i ruženje grada.

Sve ovo snimljeno je jutros onako kako jeste, na ulicama jednog beogradskog naselja i predstavlja svakodnevni prizor sa kojima se građani susreću.

Automobili parkirani gde ne smeju, čitave šume posečene i iznete na ulice i trotoare da se prodaju, veliki Srbi koji su se, nakon 90-ih naprasno vratili veri i prodaju je za 50 do 500 dinara – u zavisnosti od veličine grane. Divan novi običaj i primer koji treba pokazati svim onim stranim turistima koji su još uvek tu. A za one koji pregladne, tu je ulična prodaja sveže grilovanih girica, prste da poližeš! Ko te još pita je li to bezbedno i po zakonu, kad su ljudi gladni?

ovako-izgleda-badnji-dan-u-beogradu-v3

Dok komunalna policija „radi“ ko zna šta, siva ekonomija (protiv koje se ministar Vulin tako uspešno bori), raste, cveta i nekontrolisano buja. Slika i prilika napredne države, bravo Gradonačelniče, bravo Vlado, svaka čast Vučiću.

Jedan sasvim običan Badnji dan u Beogradu, januara 2016. godine..


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment