Zanimljivosti

Deda Mrazov call centar

Deda Mrazov call centar
Podeli dalje

Jeste li znali da postoji Deda Mrazov call centar koji deca svake godine pozivaju da se informišu gde se on nalazi i šta radi?

 

Primer da ponekad čak i pogrešan broj može dovesti do pravih odgovora je i ova priča o Deda Mrazovom call centru koji je, sad već daleke 1955. godine, nastao u Americi i postao tradicija koja se održala do danas.

 

O čemu se radi i šta je taj Deda Mrazov call centar?

 

Kako nam je prenela Američka Ambasada na Facebooku, pedesetih godina prošlog veka jedna lokalna američka radnja otvorila je specijalnu telefonsku liniju za decu gde su mogli da se informišu o tome šta Deda Mraz radi, gde se nalazi, gde su silni pokloni i slično. Za tu priliku su odštampani i oglasi na kojima niko nije primetio pogrešno ispisan broj telefona i to ne bilo čijeg. Pogrešan telefonski broj bio je (i još uvek jeste) u vlasništvu vojne baze NORAD koja je od tog trenutka bila  zasuta pozivima uzbuđenih mališana. Pozivi su postali toliko učestali i brojni da je osoblje baze dobilo naredbu da daje podatke deci o kretanju Deda Mraza i tradicija je rođena.

deda-mrazov-call-centar-v

 

Od tada pa svake naredne godine do danas, osoblje baze i mnogobrojni dobrovoljci odgovaraju na pozive dece širom Amerike koja žele da znaju gde je Deda Mraz. 🙂

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook