Zanimljivosti

Zloupotreba poznatih u „dobrotvorne svrhe“

Zloupotreba poznatih u „dobrotvorne svrhe“
Podeli dalje

U toku je zloupotreba poznatih u naizgled dobrotvorne svrhe, na šta ne treba nasedati, a još manje slati novac. Evo o čemu se radi.

 

Kakva obmana!

Engleski glumac Ewan Mcgregor večeras je svoje fanove putem društvenih mreža upozorio na postojanje izvesne Won Fine Day stranice koja reklamira izlazak sa njim, ako im se donira novac koji oni kasnije uplaćuju UNICEF-u.

zloupotreba-poznatih-v

Povučeni tom izjavom, otišli smo na sajt pomenute organizacije gde smo saznali da nije u pitanju nikakvo dobrotvorno udruženje, već profitabilni biznis koji radi po principu prikupljanja novca od naivnih ljudi, od čega za sebe zadržavaju 20%, a ostatak uplaćuju onome kome su namenili po igri (kako sami tvrde).

U slučaju Ewana Mcgregora, sajt reklamira mogućnost osvajanja večere za dve osobe sa poznatim glumcem, posetu Londondskom oku, 2 avio karte do Londona kompanijom Virgin Atlantic i boravak u Hotelu Hilton sa 4 zvezdice! Sve što naivko zainteresovani treba da uradi jeste da donira minimum 5 funti kojima dobija 50 šansi da bude izvučen/a za ovaj nesvakidašnji dobitak!

zloupotreba-poznatih-v1

Sa druge strane, jedna od šansi za dobitak uključuje i noćni provod sa najmlađim sinom Caitlyn Jenner, lepuškastim Brodyjem Jennerom koja se ispostavila kao tačna jer je sam Brody reklamira na svom Twitter profilu.

Šta reći do – budite oprezni i ne nasedajte na kojekakve zaslađene ponude koje su, vrlo verovatno, najobičnije prevare.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook